Hyvinkäällä huimistellut Remes näytti mallia myös motocrossissa

 Ensimmäisessä erässä Remeksen startti meni kokolailla penkin alle, joten erän alkupuolella nähtiin huikean tason oppia ohittamisesta motocross-kilpailussa.

– Ei oikein ykskaksviitonen jaksanut hyökätä kakkosella puomilta, otin sitten varmuuden vuoksi toisen startin ykkösellä, Remes naureskeli kisan jälkeen.

Remes tuli avauserän lähtömutkasta ulos noin sijalla kolmekymmentä, mutta jo ensimmäisen kierroksen päätteeksi hän ajoi sijalla seitsemän.

Kolmannen kierroksen alkupäässä ykkössijaa pitänyt Patrik Raittala oli päässyt jo jonkin verrankin karkaamaan, mutta samalla kun Remes ohitti kakkosena ajaneen Kalle Rintamäen. Raittala lipsahti nurin ja näin Remeksen ei tarvinnut ajaa karkulaista kiinni.

Loppujen lopuksi Remes voitti erän reilun neljänkymmenen sekunnin erolla. Toiseksi nousi kotiradallaan kisannut Mikael Kaipanen ennen toista järjestävän seuran miestä Aleksi Jukolaa.

Toisessa erässä Remes oli päässyt jo paremmin sinuiksi hänelle vuosien tauon jälkeen uuden laitteen liikkeelle laittamisesta. Hän otti ykkössijan jo lähtömutkassa ja karkasi samantien muilta. Kakkoseksi ajoi jälleen Kaipanen joka kävi Jukolan kanssa tiukan jäsentenvälisen tuosta sijasta.

Matias Koukku oli enemmän kuin lähellä ajaa uransa ensimmäisen voiton MXJ:n ensimmäisessä erässä, mutta moottorin käyttötunnit tulivat täyteen harmillisesti vain reilua kierrosta ennen maalia. Näin kaukana kakkosena ollut Jami Numminen nousi kaatumisistaan huolimatta erävoittoon. Toisessa erässä Numminen pysyi pystyssä ja ajoi avauskierrokselta lähtien kärjessä.

Aikuisharrastajien MXB:ssä päivän nimi oli enduromies Lauri Pohjonen, joka nousi kummassakin erässä huikealla loppukirillä ykköseksi.

Toisessa erässä Pohjonen oli vielä kolme kierrosta ennen maalia noin viidentoista sekunnin päässä kärjessä ajaneesta Henri Koivusesta, mutta otti miehen kiinni ja pamautti ohi kolmanneksi viimeisessä mutkassa.

Sinisalo-Liiga jatkuu 22.-23. syyskuuta sarjakauden päätöskisalla Imatralla.

Tulokset:
http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=816340
(pistetaulukot linkistä "championship").

 

Uusin numero