Hyvinkää valmistautuu hyvää kyytiä heinäkuun MX-sirkukseen

Maailman parhaimmat motocrosskuljettajat saapuvat Suomeen kahden kuukauden kuluttua, kun MM-kalenterin 13. osakilpailu ajetaan Hyvinkäällä 12.-13. heinäkuuta.

Viime vuonna Suomi isännöi ensimmäisen kerran motocrossin MX1 ja MX2 -luokkien MM-taistoa ja teki sen tavalla, jota promoottori Youthstream edelleen ihmettelee.

Onnistuneen kisaviikonlopun ja ennätysyleisön (23 000) myötä Suomi sai itselleen osakilpailun myös tänä vuonna.

Tällä kertaa luokat ovat tosin muuttuneet MXGP ja MX2 -nimisiksi, mutta paikalla tullaan viime vuoden tapaan näkemään maailman suurimmat crossinimet kuten lajin seitsemänkertainen maailmanmestari Italian Antonio Cairoli ja kaksinkertainen maailmanmestari Hollannin Jeffrey Herlings.

Uudistuksilla pyritään
välttämään jonoja

Tämän vuoden MM-osakilpailun valmistelutyöt aloitettiin jo viime vuonna lähes heti MM-sirkuksen poistuttua Suomesta.

– Olemme tehneet paljon töitä, jotta tämän vuoden kilpailu tarjoaisi katsojille vielä paremman elämyksen ja palvelut kaikilta osin toimisivat moitteettomasti, kilpailunjohtaja Tapio Kiivanen toteaa.

Viime vuonna suuri yleisömäärä pääsi yllättämään järjestäjät ja lippujonot kasvoivat paikoitellen pitkiksi.

– Tänä vuonna tulemme panostamaan siihen, että katsojat pääsisivät nopeammin porteista sisään eikä viime vuoden kaltaisia jonoja syntyisi. Lippujen myynti hoidetaan Lippu.fi:n kanssa ja pääportilla on kulunvalvonta, jolloin ennakkolippujen kanssa pääsee kävelemään suoraan tämän kautta sisään kilpailualueelle. Lisäksi alueella tulee käyttöön Crossiraha, jonka avulla katsoja saa nopeampaa palvelua alueen kioskeista, Kiivanen kertoo uudistuksista.

EM-taistossa mukana
runsaasti suomalaisia

Hyvinkäällä tullaan taistelemaan viime vuoden tapaan myös EM-pisteistä EMX250 ja EMX300-luokissa. Lisäksi tänä vuonna MM-viikonlopun aikana ajetaan myös junioreiden EM-finaali EMX65 ja EMX85 -luokissa.

– Olemme erittäin innoissamme, että viime aikoina Euroopassa upeita otteita näyttäneet juniorikuljettajamme pääsevät näyttämään taitojaan kotiradalla ja vieläpä finaalikilpailussa, Kiivanen iloitsee.

Erityisesti Kim Savasteelta tullaan odottamaan paljon, sillä 14-vuotias nuorukainen sijoittui Tanskan EM-avauksessa kaksi kertaa toiseksi. Tosin viime viikonlopun erittäin mutaisessa Saksan osakilpailussa Savasteella oli muiden suomalaisten tapaan epäonnea ja hän joutui keskeyttämään.

– Hyvillä mielin mennään Hyvinkäälle. Ei kotikisasta tule paineita, voittamaan lähdetään ja on kiva päästä tapamaan tuttuja ja tukijoita, Belgiasta tavoitettu Savaste toteaa.         

Saksan pettymys on jo pyyhitty mielestä.

– Nyt viikonloppuna ei mennyt niin hyvin, kun oli kurakisa ja rata oli liian kapea, mutta muuten kisat on mennyt hyvin ja ollaan Belgiassa oltu treenaamassa hiekalla. Nyt sitten kohti Suomea ja takaisin kouluun. Tässä on vielä neljä kisaa ennen Hyvinkäätä, joten voittoja haetaan.

Savasteen lisäksi Hyvinkään junioriluokissa tultaneen näkemään Emil Weckman, Matias Vesterinen sekä Otto Hilden. Finaaliin pääse 40 parhaiten kauden aikana menestynyttä kuljettajaa.

Niinikään 15-vuotiaalta Miro Sihvoselta voidaan odottaa alkukauden perusteella varsin vahvoja näyttöjä Hyvinkäällä, jossa hän tulee kilpailemaan kaksipuolikkaiden EM-luokassa.

Nuorukainen sijoittui muun muassa Valkenswaardissa Hollannin EM-osakilpailussa toisen erän neljänneksi 125-kuutioisten luokassa ja Lappeenrannan SM-osakilpailussa toiseksi.
 

Samanlaisia ​​uutisia

Kullas vahvana SM-motocrossin kaatosateessa Orimattilassa

Vantaan Moottorikerhon Harri Kullas juhli kolmatta kertaa perättäin kaikkien erien voittoa, kun motocrossin SM-sarjassa ajettiin neljäs osakilpailu Orimattilassa sunnuntaina. MX2-luokassa puolestaan sarjakärki Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen väänsi niukan voiton Tampereen

Viimeisin numero