Hyvältä näyttää: Remes rökittää enduron ranskalaista kestomestaria

Remes takoi TM:llään sunnuntaina selkeän voiton 34,67 sekunnin erolla KTM:ää kuskaavaan Nambotiniin. Kolmanneksi päätynyt brittikuski Daniel McCanney jäi Husqvarnallaan suomalaisesta jo 1.25 minuuttia.

Nambotin tuntee Remeksen hengityksen kirjaimellisesti niskassaan myös pistetaulukossa. Nambotin häärää yhä kärjessä, mutta kauden kahdeksasta ensimmäisestä osakilpailusta väkevän voittoprosentin 50 omaava Remes hiillostaa enää neljän pisteen päässä.

Kiiltävimmästä kehkeytyy puhtaasti tämän kaksikon välinen kauppa, kun kaudesta on kurvailematta kolme kisaviikonloppua. Niistä seuraava odottaa vuoroaan kahden viikon kuluttua Italian Rovettassa.

Sarjan toisen suomalalaiskuljettajan, eli E3-luokassa Shercolla sivaltavan Matti Seistolan Kreikan vierailu painui pahasti penkin alle.

Mestaruutta Remeksen tavoin janoava Seistola oli lauantain kisassa kuudes ja sunnuntaina kahdeksas.

Voiton nappasi sarjaa johtava ja Kreikasta maksipisteet Remeksen lailla poiminut ranskalainen Husqvarna-kuljettaja Mathias Bellino.

Seistola jäi Bellinosta epätyypilliset lukemat 6.25,50. Bellinon takana toiseksi TM:llä ajoi virolainen Aigar Leok 34,35 sekuntia voittajasta.

– En tiedä, mutta saattaa olla, että rystynen on nimettömän kohdalta murtunut. Käsi oli niin kipeä, että parempaan en vain pystynyt. Eteenpäin meno oli selviämistä, Seistola kertoi tiedotteessaan.