Hutchinson palasi TT-voittajaksi

Ian Hutchinson palasi TT-voittajaksi pitkän tauon jälkeen ottamalla maanantaisen supersport-luokan ensimmäisen kilpailun ykköspaikan Mansaaren TT:ssä. Toiseksi sijoittui Bruce Anstey ja kolmanneksi Gary Johnson.
 
Kilpailu alkoi Johnsonin ja hänen tallikaverinsa Dean Harrisonin johdossa. Hutchinson ja James Hillier seurasivat kärkikaksikkoa lähietäisyydeltä Anstey ja Lee Johnston kannoillaan.
 
Ramseyhyn saavuttaessa Johnson oli yhä johdossa, mutta Hutchinson oli noussut jo toiseksi. Myös Anstey oli nousussa ja oli ohittanut Hillierin. Ensimmäisen kierroksen täyttyessä Hutchinson oli noussut kärkeen ja kasvatti etumatkansa hitaasti, mutta varmasti. Kolmanneksi noussut Anstey kävi tasaväkistä taistelua Johnsonin kanssa. Myös Guy Martin oli noussut kärkikahinoihin ja piti neljättä sijaa toisella kierroksella. Kilpailu oli todella tasainen, kärkinelikko mahtui kymmenen sekunnin sisään. 
 
Anstey prässäsi Hutchinsonia vuoristo-osuudella, mutta varikkokäynnillä ero kasvoi jälleen lähes seitsemään sekuntiin. Hyvässä vauhdissa ollut Martin piti turhankin kiirettä varikolla ja sai 30 sekunnin aikasakon ylinopeudesta, mikä pudotti pulisonkimiehen kärkikamppailusta.
 
Kolmannella ja erityisesti neljännellä kierroksella Anstey yritti prässätä Hutchinsonia siinä kuitenkaan onnistumatta. Johnson ajoi maaliin turvallisella kolmannella sijalla ennen Johnstonia.

– Yritin parhaani, mutta aina, kun kiristin tahtia, Ian vastasi välittömästi, totesi Anstey kisan jälkeen.

Voitto oli Ian Hutchinsonin ensimmäinen sitten vuoden 2010, jolloin mies vei nimiinsä kaikki viisi soolopyörien kilpailua. Samana vuonna Hutchinson loukkaantui erittäin vakavasti ja hänen koko uransa oli vaakalaudalla.

– En voi muuta kuin kiittää Keith Flintiä ja Team Traction Controlia. Minun piti ajaa MV Agustalla, mutta kun ilmeni, ettei pyörä olisi valmis, pyysin viime hetkellä TTC:ltä pyörää. He saivat kaluston tänne tiistaina, ehdin ajaa kolme kierrosta treeniä ja voittoon. Mahtava tunne, Hutchinson hehkuttaa.

– Haluan myös kiittää kaikkia, jotka ovat auttaneet jalkani pelastamisessa onnettomuuden jälkeen. Viiden helvetillisen vuoden jälkeen tämä on paras mahdollinen palkinto, kiittää Hutchinson.
 
Suomalaisväriä supersport-luokkaan tuonut Tuukka Korhonen ajoi maaliin sijalla 49. Suoritus jätti nälkää supersportien toiseen kilpailuun.

– Vauhti oli ihan kohtuullinen, mutta ajoin yhden mutkan pitkäksi, missä menetin ehkä minuutin verran aikaa, Korhonen manailee.
 
– Keskiviikkona uudestaan ja toivottavasti replikaan oikeuttavalla nopeudella!

Monster Energy Supersport TT 1, top 6:
 
1. Ian Hutchinson, Yamaha (125,451)
2. Bruce Anstey , Honda (125,228)
3. Gary Johnson, Yamaha (124,733)
4. Lee Johnston, Triumph (124,368)
5. Guy Martin, Triumph (124,097)
6. James Hillier, Kawasaki (123,353)

Uusin numero