Husqvarnan crosseista ja enduroista upeat Heritage-erikoismallit

Husqvarna valmistaa vuoden 2023 motocross- ja enduromalleistaan rajoitetut erät Heritage-erikoismalleja, joiden grafiikka muistuttaa merkin menestyksekkäästä kilpailuhistoriasta.

Husqvarna on luonut maineensa hienolla kilpailumenestyksellä sekä motocrossin että enduron parissa. Ruotsalainen Bill Nilsson oli tienraivaaja, joka vuonna 1960 voitti ruotsalaismerkin ensimmäisen maailmanmestaruuden motocrossissa. Yhteensä Husqvarnalla on ajettu 15 kertaa maailmanmestaruuteen. Menestyksekästä kilpailuhistoriaansa kunnioittaakseen Husqvarna on julkaissut rajoitettuna eränä valmistettavan Heritage-malliston, joka kattaa sekä kaksi- että nelitahtimallit niin motocross- kuin enduromallistostakin.

Vahvasti kilpailutoimintaan painottuvilla motocross- ja enduromarkkinoilla ei pelkkä retro ilme riitä, ja siksi Husqvarnan Heritage-mallisto onkin teknisesti täysin identtinen merkin muun 2023-malliston kanssa. Erotuksena ovat merkin ruotsalaisomistuksen aikaiset grafiikat ja mustaksi eloksoidut Excel-vanteet, jotka luovat hillityn mutta eksklusiivisen ulkonäön.

Heritage Motocross -mallisto

Motocross-malliston Husqvarnoissa on mm. uudistettu ergonomia takaamaan kuljettajan helpon liikkumisen pyörän päällä, painevalettu ja kevyt takahaarukka joka tarjoaa optimaalisen jäykkyyden, uudet WP XACT 48 -etuhaarukka ja WP XACT -takahaarukka sekä kevyt kahden amppeeritunnin litiumioniakku. Kaksitahtimalleissa on uudistettu polttoaineensyöttöjärjestelmä varmistamaan luokkansa johtava suorituskyky sekä sähkökäynnistys. Nelitahtimalleissa on nyt ylöspäin vaihdettaessa toimiva vaihdeavustin. Uusi monitoiminen Map Select Switch aktivoi sekä quickshifterin että luistoneston ja lähtöavustimen.

Heritage Enduro -mallisto

Uusi hiilikuitukomposiittiapurunko painaa vain hieman yli kilon. Nelitahtimalleissa on kaksi vaihtoehtoista polttoainekarttaa sekä luistonesto. Kaksitahtimalleissa puolestaan on valittavissa kaksi sytytyskäyrää. Pankl Racingin kuusivaihteisen vaihteiston välitykset on muokattu enduroajoon sopiviksi. 

Jos haluaa kokonaisuudesta mahdollisimman tasapainoisen, niin myös ajovarusteista on tarjolla kypärä ja paita, jotka on suunniteltu sopimaan Heritage-mallien grafiikoihin.

Uusin numero