Husqvarna nousee Moto2-luokkaan – Darryn Binder hakee vauhtia Moto2:sta

Husqvarna laajentaa Moto3-luokan ohella myös Moto2-luokkaan, kun taas tällä kaudella MotoGP-luokassa kilpaileva Darryn Binder hakee ensi kaudella vauhtia luokkaa alempaa.

Miksi yhdistää samaan uutiseen kaksi näin erilaista asiaa? Siksi, että yhdistävä tekijä on Husqvarnan uusi Moto2-tiimi, jossa Darryn Binder ensi vuonna ajaa.

24-vuotias eteläafrikkalainen Darryn Binder kohahdutti ratamoottoripyöräilymaailmaa vuosi sitten, kun hän nousi Moto3-luokasta (Petronas Sprinta Racing) suoraan MotoGP-luokkaan. Erityisesti, kun hänen menestyksensä Moto3-luokassa ei ollut mitenkään ylivertaista, seitsemän kauden aikana hän saavutti vain yhden osakilpailuvoiton ja paras sijoitus MM-loppupisteissä oli seitsemäs. Suoraa hyppäystä Moto3:sta MotoGP-luokkaan ei juurikaan olla nähty lukuunottamatta Jack Millerin siirtoa kauden 2014 päätteeksi. Helppo ei ollut Darryn Binderille rookie-kausi MotoGP-luokassa, sillä RNF Yamahalla hän sai käyttöönsä vuoden 2021 Yamahan, jota tehdaskuljettajatkaan eivät onnistuneet saamaan huippuvauhtiin viime kaudella. Lisäksi Binder sai tiimiinsä uusia ihmisiä, joilla ei juurikaan ollut kokemusta MotoGP-luokasta. Niinpä ei olekaan ihme, että Binder on tähän asti kerännyt kauden aikana vain 12 MM-pistettä. Toki nekin riittävät Raul Fernandezin ja Remy Gardnerin edelle, ja tämä kaksikko sentään dominoi viime kaudella Moto2-luokkaa, joten siihen nähden Binderin voi sanoa ajaneen onnistuneen kauden. 

Ensi kaudeksi Darryn BInder ei onnistunut saamaan sopimusta MotoGP-luokkaan. Kaudella 2023 Binder palaakin luokkaa alemmas ja ajaa uudessa Liqui Moly Husqvarna Intact GP:n Moto2-tiimissä. Tiimi syntyy, kun Husqvarna ja Moto3-luokassa menestyksekkäästi kilpaillut Intact GP yhdistyvät ja alkavat kilpailla sekä Moto3- että Moto2-luokassa. Tämän jälkeen KTM-konsernin merkeistä KTM ja GasGas kilpailevat MotoGP-sarjan kaikissa kolmessa luokassa ja Husqvarna siis kahdessa luokassa. 

Moto3-luokassa Liqui Moly Husqvarnnna Intact GP:n väreissä kilpailevat Ayumu Sasaki ja Red Bull Rookies Cupista nouseva Colin Veijer, Moto2-luokassa puolestaan Darryn Binder ja Lukas Tulovic, joka on tämän kauden Moto2-luokan Euroopan mestari. Päällikkönä Husqvarnan Moto2-tiimissä häärää kokenut Jürgen Lingg

Uusin numero