Hungaroringilla toiseksi sijoittunut Päivärinta jatkaa MM-kärjessä

Sarjajohtonsa säilyttänyt kaksikko johti sateen vuoksi kertaalleen keskeytettyä kilpailua suurimman osan, mutta joutui lopulta nöyrtymään saksalaisen Jörg Stenhauserin kirin edessä. Keravalainen jäi saksalaisesta lopulta kolme kymmenystä.

Kauden ensimmäinen pitkä kilpailu kävi Päivärinnan voimille ja se verotti suomalais-sveitsiläisen duon vauhtia ratkaisuhetkillä.

– Voimat loppui. Johdettiin parhaimmillaan jo viisi sekuntia, mutta Jörg (Steinhauser) hiipi takaa lähemmäksi ja meni ohi muutama kierros ennen maalia. Minun olisi pitänyt ajaa samoja kierrosaikoja loppuun asti, mutta voimat ehtyi lopussa ja kaverit pääsi yllättämään, kertasi Päivärinta  kilpailun tapahtumia.

Toinen sija riitti siis pitämään Päivärinnan sarjakärkenä, mutta kakkospaikka vaihtui. Päivän voittajapari Jörg Steinhauser/Gregory Cluse kipusi sarjassa kakkoseksi. Asetelma miellyttää suomalaispilottia.

– Tämä tulos oli oikeastaan ihan hyvä, sillä pahat brittiparit jäi huonommille pisteille, arveli Päivärinta viitaten Ben Birchalliin ja Tim Reevesiin.

Reeves oli Hungaroringilla kolmas ja Birchalin veljespari neljäs.

Kahdeksan osakilpailua käsittävä MM-sarja saa jatkoa tulevana viikonloppuna, kun Kroatian Rijekassa kisataan kaksi MM-starttia.

Hungaroring, Unkari.
Ratamoottoripyöräily Luokka Sivuvaunut MM-sarjan 2/8 osakilpailu:

1. Jörg Steinhauser/Gregory Cluse Saksa/Ranska LCR-BMW 17 kierrosta.
2. Pekka Päivärinta/Adolf Hänni Suomi/Sveitsi LCR-Suzuki +0,312.
3. Tim Reeves/Ashley Hawes Iso-Britannia LCR-Suzuki +15,611.
4. Ben Birchal/Tom Birchal Iso-Britannia LCR-Yamaha +16,052
5. Markus Schlosser/Thomas Hofer LCR-Suzuki +17,225
6. Petri Makkula/Harri Asumaniemi Suomi LCR-Suzuki 1.18,087
 
MM-pistetilanne:
1. Päivärinta/Hänni 45.
2. Steinhauser/Cluse 38
3. Birchall/Birchall 33.
4. Reeves/Hawes 32

Uusin numero