Huippuvauhtia Teivossa – moottoripyörillä

Alkuerissä parasta vauhti piti kovassa iskussa oleva saksalainen Jörg Tebbe, joka voitti kaikki ajamansa viisi erää selkeällä erolla vastustajiin ja eteni finaaliin maksimipistein 20. Hallitseva Suomenmestari Varkauden Aki-Pekka Mustonen keräsi 18, Seinäjoen Rene Lehtinen 17, MM-karsinnoissa loistanut Jesse Mustonen 15, Kaj Laukkanen 14, sekä Klaus-Peter Gerdemann 11 pistettä.

Finaalin startti oli tasainen ja Mustoset sekä Tebbe väänsivät tosissaan voitosta ensi metreistä lähtien. Eka kaarteen ulostulossa Tebbe löysi linjan ulkoa ja painoi väkisin kärkeen jatkaen samaa vauhtia ruutulipulle ykkösenä. Appe Mustonen ajoi toiseksi ennen velipoika Jesseä. Laukkanen ajoi neljänneksi, Lehtinen viidenneksi ja Gerdemann kuudenneksi.

– Olen tyytyväinen, tottakai. Hyvä kisa oli. Kaikki eränsä kun pystyy voittamaan, niin se on aina hienoa. Finaalin startissa Appe blokkasi minun ajolinjaa, joten jouduin hieman suunniteltua ulommaksi. Kyllä siellä hieman kiviäkin tuli mutta onnistuin saamaan takasuoralle hyvän vauhdin ja pääsemään kärkeen, jutteli sympaattinen Tebbe.

– Rata täällä on erinomainen. Se tarjoaa monta ajolinjaa, kun taas Keski-Euroopassa radoilla on aika usein vain yksi hyvä ajolinja, jatkaa Tebbe.

Classic-luokassa Jari Kortelainen oli totutun ylivoimainen voittaja ennen Risto Einolaa, Simo Karstilaa sekä Risto Flinkiä. Flat Track luokassa Mikko Koskinen ja Herman Kenkkilä kävivät jälleen näyttävän taistelun voitosta. Taistelu päättyi Koskisen voittoon.

Teksti ja kuva: Tomi Nevanperä