Huipputrialia viimeisen kerran Kirkkonummen Vesitorninmäellä

Vesitorninmäki tarjoaa vain noin 100 metrin säteellä olevalla huipullaan kaikkea sitä mitä hyvät jaksot vaativat. On isoja korkeuseroja, on isoja portaita, on kivikkoa, on tarkkuutta vaativia paikkoja, eli kaikkea sitä mitä huipputrial on.

Kirkkonummen kunnalla on jo olemassa kaavasuunnitelmat alueelle tulevasta asuntorakentamisesta. Nyt voi todella olla viimeinen mahdollisuus nähdä ja kokea suomalaisten huippukuskien suoritukset.

Eliitissä nuoruus
vastaan kokemus

Nykyisin Jyväskylää edustava Jussi Haapanen on todella pitkänlinjan trial-ajaja. Heinäkuun alussa 45 vuotta täyttävä Haapanen jäi Tervakosken avauskilpailussa toiseksi nuoruutta edustavan Timo Myöhäsen jälkeen.

Haapanen on monen vuoden tauon jälkeen innostunut ajamaan myös +40 EuroCup-sarjaa, jonka molemmat ajetut osakilpailut Italiassa hän on voittanut.

18-vuotias Timo Myöhänen on voittanut kaksi edellistä Suomen mestaruutta vuosina 2012 ja 2013.

Myöhäsen MM-kausi on kuitenkin lähtenyt käyntiin hieman alakuloisesti. Kahden osakilpailun jälkeen MM-pistesaldo on edelleen nollassa.

Vesitorninmäen jaksot isoilla korkeuseroilla ovat melko varmasti  ehkä enemmän Haapasen mieleen, mutta varmuushan siitä saadaan vain saapumalla paikalle katsomaan.

MP-taidon Mika Kivelä ja Ossi Jahn taistelevat tiukasti kolmannesta sijasta.

A-luokassa myös
kokemus puhuu

SM-trialin toiseksi korkeimmalla tasolla A-luokassa  lähes veteraani-ikäinen MP-taidon  Sami Kymäläinen aloitti kautensa siitä mihin viime vuonna lopetti eli voitolla. Se taitaa olla Kymäläisellä myös vähimmäistavoite Vesitorninmäellä.

MM-endurokuski Matti Seistolan veli Mikko tunnetaan rajusta trial-ajotyylistään. Vesitorninmäen jaksot saattavat olla juuri sitä missä mies on parhaimmillaan.

MPT:n Henry Vierimaa tuo oman osaamisensa katsojille.

B-, +40- ja Super-luokat

MP-taidolla on nykyisin varmaan laajin trial-harrastajien joukko Suomessa. B-luokassa ovat Antti Sirkiä ja Leevi Lindqvist, joka johtaa Nuorten Suomen Cup-sarjaa.

Veteraani-ikäisillä mp-taitolaisilla ovat vahva edustus +40-luokassa. Jan Grönholm oli paras Tervakoskella niukasti ennen Kaj Bergman’ia. Juha Eerola ja MP-taidon puheenjohtaja Timo Sirkiä täydentävät kvartetin.

Vielä juniori-ikäinen ja C-luokan Suomen Cup-sarjaa johtava Niko Nurmio täydentää MP-taidon edustuksen SuperCupissa.

Kilpailunjohtajan sana

– Olemme todella iloisia Kirkkonummen kunnan viranomaisten suhtautumisesta Vesitorninmäen kilpailuun. Heidät taisi vakuuttaa meidän toiminnan vakavuudesta valokuva, jossa oli edellisen kilpailun alla tehty alueen siivousurakka. Romua ja roinaa löytyi vaihtolavallinen. Vesitorninmäki on aivan poikkeuksellinen paikka järjestää trial-moottoripyörien kilpailu. Maasto on todella superhieno. Ja mukana on kärkisijoista taistelemassa kerhon omia ajajia, toteaa Vesitorninmäen kilpailunjohtaja Jyrki Lappalainen.

– Yleisölle sanoisin, että kannattaa tulla paikalle heti viimeistään puolen päivän jälkeen, jolloin kilpailun ratkaisuhetket tapahtuvat, kilpailu alkaa jo tosin klo 10, mutta ratkaisut tapahtuvat sitten iltapäivällä. Autoille on hyvää parkkitilaa keskustan urheilupuistossa, josta on lyhyt kävelymatka  Vesitorninmäelle. Kaikki jaksot siellä ovat hyvin tiiviisti toistensa vieressä. Puffetti on tietenkin itsestäänselvyys ja vapaa pääsy alueelle, Lopettaa Lappalainen.

Uusin numero