Huipputasainen WSBK-kausi tulossa? – Ducati, BMW, Kawasaki ja Yamaha 0,5 sekunnin sisällä

World Superbike -kauden kynnyksellä ajetut viimeiset testit lupaavat huipputasaista kautta.

Kaksipäiväiset Phillip Islandin radalla Australiassa ajetut testit kulkivat Ducatin Alvaro Bautistan pidellessä tahtipuikkoa. Maanantaina kärkiajan ajanut Bautista puristi tiistaina vielä 0,440 sekuntia kovempaa, joten muut eivät parantuneesta vauhdistaan huolimatta uhanneet missään vaiheessa espanjalaisen kärkipaikkaa. Bautistan nopeinta kierrosta ei voi ainakaan pitää onnenkantamoisena, sillä hänen seitsemän nopeinta kierrosaikaansa olivat parempia kuin hallitsevan mestarin Jonathan Rean paras noteeraus.

Ducatin kannalta mielenkiintoista on testien kaksijakoisuus. Tehdastiimin toinen kuljettaja Chaz Davies oli maanantain testeissä aivan yössä ja tiistainakin Davies jäi peräti 1,5 sekuntia tiimikaveri Bautistan kierrosajasta. Vaikka tiimikaverit saattoivat keskittyä Phillip Islandilla testaamaan eri asioita ja säätöjä, niin tässä vaiheessa näyttää siltä että uusi Panigale V4R ei vielä ole asettunut täysin Chaz Daviesin käteen sopivaksi.

BMW:lle täksi kaudeksi siirtynyt Tom Sykes jatkoi toisena testipäivänä hyviä otteitaan ja nousi tulosluettelossa peräti kakkoseksi. BMW:ltä kerrottiin suoraan, että Sykes ja tiimikaveri Markus Reiterberger keskittyivät testaamaan eri komponentteja ja säätöjä, mikä selittää kaverusten välisen eron tuloksissa.

Neljä maailmanmestaruutta putkeen voittanut Jonathan Rea jätettiin testeissä neljänneksi, kun tiistaina 74 kierrosta urakoinut ja Kawasakiin vasta totutteleva Leon Haslam alitti kolmella sadasosasekunnilla Rean kierrosajan. Rean ero kärkeen oli 0,42 sekuntia. Kawasakin kannalta hyvää on kuskien tasaiset tulokset, ja jos vanhat merkit pitävät paikkaansa niin Rea tulee varmasti keikkumaan kärkikahinoissa siinä vaiheessa kun MM-pisteitä on jaossa. Leveästä Yamaha-kuljettajien rintamasta tiistaina kovinta vauhtia piti Marco Melandri, joka jäi kärjestä 0,457 sekuntia ja sijoittui viidenneksi.