Huippukuljettajat puoltavat dopingtestauksen lisäämistä MotoGP:ssä

Crutchlowilta kysyttiin asiasta uudelleen Argentiinan lehdistötilaisuudessa.

”Ei minun tarvitse enää selittää sitä asiaa. Tein aiheesta 20 minuutin haastattelun, kaikki voivat käydä lukemassa sen”, britti sanoi.

”En minä tiedä, onko moottripyöräilyssä dopingia. Mutta fakta on, että todella muussa lajissa sellainen ongelma on olemassa. En ole missään tapauksessa tässä asiassa ketään kuljettajia vastaan. Olen vain sitä mieltä, että testausta olisi hyvä olla enemmän.”

Crutchlow sai tukea puheilleen.

”Olen Calin kanssa täysin samaa mieltä. Lisätestit olisivat hyväksi tälle lajille kuten kaikessa urheilussa. Puhutaan, että lisätestien organisoiminen olisi hankalaa, mutta minulla on sellainen kuva, että niitä ollaan kilpailukauden aikana lisäämässä. Ja se on hyvin positiivinen asia”, Andrea Dovizioso sanoi.

Myös Marc Marquez oli samalla kannalla.

”Me olemme kaikki ammattiurheilijoita ja totta kai haluaisimme lisää testausta, se olisi reilua kaikille meistä. Nythän joudumme kauden aikana noin kaksi kertaa testeihin, kaikki eivät sitäkään. Sen pitää muuttua ja muutoksen on tultava FIM:n ja Dornan taholta”, Marquez vaati.

Valentino Rossi oli hänkin samaa mieltä.

”Kun katsotaan moottoriurheilun historiaa, niin doping ei ole ollut iso ongelma. Mutta hyväksyn ilman muuta lisätestaamisen.”

Johann Zarcolla oli hiukan poikkeava mielipide, vaikkei hänkään ajatusta vastusta.

”Lisätestaus olisi tietysti pelkästään hyvä asia. Mutta MotoGP:ssä on todella paljon elementtejä, jotka pitää hallita kuten renkaat, pyörät, elektroniikka ja niin edelleen, niitä me ajattelemme ennen kuin kenellekään tulee edes mieleen miettiä dopingia. Lajissa ei ole ollut paljon dopingtapauksia, koska me emme tiedä, tekisikö sen käyttö meistä lainkaan parempia kuljettajia”, Zarco esitti.

Uusin numero