Huima suoritus suomalaistallin maailmanmestarilta: paalulle monsuunisateen jälkeen

Pelin henki näytti olevan selvä aika-ajon alkaessa: kovat kierrosajat oli pyrittävä takomaan niin nopeasti kuin mahdollista, sillä sateen uhka väijyi koko ajan päällä.

Kuljettajat kiersivät paikoittain märkää rataa sadekelin renkailla muutamaa slickseillä ja isolla riskillä kurvaillutta uskalikkoa lukuun ottamatta.

Tätä lystiä kesti niin pitkään, kun aika-ajoa oli jäljellä vajaa puolet, eli tasan tarkkaan 19.31 minuuttia. Sepangin taivas repesi siinä vaiheessa ja monsuunisade piiskasi rataa siksi rajusti, että sessio oli keskeytettävä punaisin lipuin.

Jorge Navarron viimeistelemien kärkilukemien 2.26,984 uskottiin jäävän voimaan samoin kuin Binderin viides ja Bendsneyderin neljäs sija siinä vaiheessa.

Toisin kuitenkin kävi, kuten varikkoboxissa sadetta pidellyt Binder osasi vilungisti ennakoida.

– Ovathan nämä olosuhteet olleet todella ongelmallisia pyörän säätöjen osalta. Katsotaan nyt, millaiseksi keli sunnuntaina kehkeytyy. Täydessä sadekelissä radan pinta on loistava ja pito mahtava, vinkkasi paineitta matkassa oleva Binder.

Binder osoitti tämän upealla tavalla todeksi, kun kuljettajat pääsivät palaaman punaisten lippujen jälkeen takaisin radalle ja hämmentämään vielä kertaalleen aika-ajon kärkipakkaa.

Kylmäpäinen Binder teki sen taas, eli huimisteli kauden ja samalla uransa kuudennen paalupaikan viimeisellä vedollaan. Binder latasi taululle yhdestä pienestä virheestä huolimatta lukemat 2.26,268, joilla hän kukisti toiseksi päätyneen Navarron 93 tuhannesosalla.

Kauden 17. osakilpailun eturivin täydentää Binderistä 0,127 sekuntia jäänyt Francesco Bagnaia. Bensdneyderin eroksi kärkeen kirjattiin 1,336 sekuntia.

Sepangin 5548 metrin mittaisen radan uutta asfalttipintaa osattiin odottaa ongelmalliseksi niin sanotussa puolihullussa kelissä ja sellaiseksi se on myös tositoimissa osoittautunut. Radalta löytyy paikkoja, jotka eivät kuivu yhtä nopeasti, kuin aiempi pinta.

Sapiskaa on tullut erityisesti MotoGP-luokan kuljettajien taholta ja Valentino Rossin suulla. Rossi luonnehtii radan märkiä läikkiä todella vaarallisiksi.

Uusin numero