Huikea MotoGP-kisa: Vinales avasi voittotilin, Crutchlow löi Rossin ja Marquezin

Maverick Vinales avasi vakuuttavasti kuninkuusluokan voittotilinsä, mutta suuren yleisön katseet nauliintuivat sittenkin huimaan taisteluun toisesta sijasta, jonka paalupaikkamies Cal Crutchlow kuittasi omiensa mylviessä nimiinsä.

Valentino Rossin Yamaha-tallikaveriksi kahdeksi seuraavaksi kaudeksi siirtyvä Vinales teki voittotaistelussa tavallaan tylsän, sillä hän karautti Suzukillaan muilta horisonttiin jo hyvissä ajoin.

Hondan LCR-tiimissä kisaavan Crutchlowin 3,480 sekunnilla kukistaneelle Vinalesille voitto olisi siis ensimmäinen MotoGP-luokassa. Suzukilla on saavutettu GP-voitto tätä ennen viimeksi vuonna 2007 ja tuo ykkössija oli Chris Vermeulenin käsialaa.

– Nyt tästä unelmastani tuli sitten vihdoinkin totta! Tiesin, että minulla on mahdollisuus toteuttaa se nimenomaan tällä radalla, iloitsi toista kautta MotoGP-luokassa kilpaileva ja talvella suomalaiselta jääradalta vauhtia hakenut Vinales.

Marquez järjesti sähinää

Silverstonessa neljänneksi päätynyt ja sarjaa edelleen vakuuttavasti johtava Hondan Marc Marquez oli se mies, joka järjesti eniten sähinää ja rähinää 5,9 kilometrin mittaiselle radalle.

Marquez otti ensin ja vajaa viisi kierrosta ennen ruutulippua kylki kyljessä todella tiukasti mittaa Rossista ja teki saman tempun hetkeä myöhemmin Crutchlowin kanssa.

Marquez oli kuitenkin osua kohtalokkaasti Crutchlowiin menettäen samalla yhdessä ohikiitävässä hetkessä mahdollisuutensa podiumsijoitukseen Rossin pyyhkäistessä surutta ohi. Sarjassa toisena jatkava Rossi jäi Vinalesista 4,063 ja Marquez 5,992 sekuntia.

Edellisen kisan Tshekin Brnossa voittanut Crutchlow sai lunnolliseti kietaista sankarin viitan harteilleen.

– Minä ansaitsin tämän ja yleisö ansaitsi tämän. Paalupaikka ja kisan kakkossija. Se on fantastista. Rehellisesti sanottuna en uskonut saavuttavani tällaista, myönsi Crutchlow ääni käheänä.

Rossin mahdollisuudet kakkossijaan murenivat takarenkaaseen, joka alkoi oireilla huolestuttavasti jo 7-8 kierrosta ennen maalia.

– Taistelin silti, enkä antanut missään vaiheessa periksi. Olihan tämä hieno vääntö Marquezin ja Crutchlowin kanssa, korosti Rossi.

Kausi jatkuu jo viikon kuluttua, jolloin karavaani siirtyy Rossin kotikulmille Misanoon.