Huhu: Suzuki Recursion tuotantoon – mutta millä nimellä?

Kun Japanista kuuluu huhuja, on usein lähteenä sikäläinen Young Machine -lehti. Viimeksi he osuivat oikeaan ennustaessaan tulossa olleen Yamaha YZF-R3:n. Uutista tuettiin taiteilijan näkemyksellä tulevasta mallista ja jälkikäteen todettuna luomus osui hämmästyttävän hyvin oikeaan.

Nyt valokeilassa on Suzukin Recursion -konseptimalli, joka esiteltiin vuonna 2013 Tokio Motor Shossa. Konseptimallin 588-kuutioisen turboahdetun rivikakkosen kerrotaan tuottavan 100 hevosvoiman tehot, mutta mielenkiintoisempi on 100 newtonmetrin vääntö jo 4500 kierroksella. Lukemat antaisivat 174-kiloiselle pyörälle varsin muikean suorituskyvyn. Kun vielä polttoaineenkulutus olisi Suzukin mukaan noin puolet supersportin vastaavasta, kuulostaa malli lupaavalta.

Jo konseptipyörän ulkoasussa on nähtävissä pieniä Katana-vaikutteita, mutta Young Machinen näkemys on käytännössä Katanan modernisoitu versio. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että Visordown-verkkosivun mukaan Suzuki on juuri rekisteröinyt kaksi ehkä legendaarisinta mallinimeään: Katanan lisäksi naftaliinista on poimittu Gamma.

Mallinimillä ja Recursionilla ei ole vahvistettua yhteyttä, mutta Katanan käyttö Recursionin tuotantoversiossa ei olisi kovin yllättävää – siitäkään syystä, että Katana oli, kuten Recursion nyt, aikanaan varsin erikoinen malli. Lisäksi Suzukin edellinen turbopyörä XN 85 muistutti ulkoasultaan voimakkaasti Katanaa, joten hieman mielikuvitusta käyttämällä linkki nimeen on selvä. Gamma puolestaan oli 80-lukuisten kaksitahtipyörien mallinimi, suurimpana ja kauneimpana hurja RG 500 Gamma, mutta valmistajan paluu kaksitahtimoottoreihin tuntuu epätodennäköiseltä. Vaikka suoraa tai epäsuoraa kytköstä Recursioniin on hankala löytää, voisi tuotanto-Recursionin nimeäminen Gammaksi olla hyvinkin mahdollista.

Uusin numero