HRT-Racingin Tanskanen ja Paloranta podiumille Alastarolla

Niko Tanskanen debytoi Superbike-luokassa ajamalla tuplapodiumille.

Circuit Racing SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajettiin syyskuun alussa uuden Alastaron laajennuksen avajaisviikonloppuna ja jokaisessa luokassa nähtiin jännittävää kilvanajoa. HRT-Racing-tiimissä Alastarolla ajoivat tällä kertaa Superbike-luokassa Niko Tanskanen ja Peter Paloranta, Superstock 600 -luokan Kirsi Kainulainen sekä lisäksi Supersport 300 -luokan Nooa Mälkiä.

Kisaviikonloppu startattiin torstaina treenien merkeissä sadekelissä tutustuen uuteen laajennusosaan ja hakien oikeita säätöjä pyöriin. Kaikki kuljettajat olivat todella innoissaan uudesta rataprofiilista ja ajokin lähti heti kaikilla kulkemaan siltä osin.

Superbike-luokassa ensimmäistä kertaa kilpailevan Niko Tanskasen kisaviikonloppu onnistui kaikin puolin loistavasti. Torstain ja perjantain treenien aikana ajaminen alkoi kierros kierrokselta tuntumaan paremmalta sekä uusi pyörä alkoi tulla tutummaksi ja sen myös näytti aika-ajojen tuloksetkin, joista tuli neljäs ruutu lauantain kilpailuun. Hieman vaihtelevissa keliolosuhteissa ajetussa lauantain kilpailusta tuli kolmas sija mikä toistui myös sunnuntain kisasta.

– Ei voi muuta kuin erittäin tyytyväinen olla debyyttikisaviikonloppuun Superbike-luokassa. Kerettiin kumminkin todella vähän treenaamaan, eikä minulla juurikaan ollut kokemusta tuon luokan pyörästä, niin erityisesti mieltä lämmitti se, että heti ensimmäisissä kisoissa uudessa luokassa pystyi haastamaan ja myös jättämään taakse luokan kärkeä. Erityiskiitokset tästä mahdollisuudesta tallipäällikkö Juhalle sekä lisäksi iso kiitos kaikille tukijoilleni ja mukana olleille, ilman heitä ei olisi tätäkään viikonloppua pystytty ajamaan, toteaa kiitollisena Niko Tanskanen.

Peter Paloranta ajoi SM-hopealle kolmatta kertaa peräkkäin.

Peter Palorannalla kisaviikonloppu alkoi treeneissä tasaisen luottavaisesti ja lauantain aika-ajoissa hän nappasi itselleen kakkospaikan. Ensimmäisestä kilpailusta Nikon kanssa tiukan taistelun jälkeen jäi neljäs sijoitus, mutta taas sunnuntain kisassa hän ajoi loistavasti toisella sijalla maaliin. Lopputuloksena kaudesta kolmas perättäinen SM-hopea Palorannalle.

– Epäonnistuneista lähdöistä huolimatta kisaviikonloppu onnistui hyvin ja kaikin puolin loppukauden onnistumiset jättivät nälkää tulevaisuuteen. Alkukaudesta oli varmaankin mies ja kalusto vielä ruosteessa talven jäljiltä, mutta yhdessä tiimin kanssa saatiin homma pelaamaan ja hyviä tuloksia aikaiseksi. Kiitos kaikille mahtaville yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistivat tämänkin kauden läpiviennin ja myöskin iso kiitos koko HRT-Racing-porukalle ja etenkin omalle taustatiimille, sanoo Peter Paloranta positiivisin mielin.

Alastaron uusi laajennus oli Kirsi Kainulaisen mieleen.

Vaihtelevissa keliolosuhteissa SM-pisteistä taisteleva Kirsi Kainulainen tykästyi kisaviikonlopun treeneissä heti uuteen laajennusosaan, vaikka parin päivän aikana treenisetit olivatkin hyvin rikkonaisia. Lauantaina kuivalla kelillä ja viimeisten säätöjen jälkeen Kirsi ajoi aika-ajoissa ruutuun kymmenen. Lauantain kisalähtö onnistui hänellä todella hyvin, mutta kelin tuomista haasteista ja läheltä piti -tilanteen takia jäi sijoitus kahdenneksitoista. Toisessa kilpailussa sunnuntaina startti onnistui jälleen loistavasti ja tiukan taistelun jälkeen Kirsi ajoi maaliin sijalla yhdeksän.

– Ensimmäisenä haluan kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitani ja tiimiäni valtavan isosta sekä hienosta työstä. Taas on saatu yksi SM-kausi pakettiin ja sijoituskin oli sama kuin viime vuonna, SM Superstock 600 luokan 5. sija. Tähän kauteen mahtui paljon pettymyksiä, mutta myös suuria onnistumisen tuomia ilon hetkiäkin. Toivottavasti ensi vuonnakin nähdään paljon kuskeja SM-sarjassa, Kirsi Kainulainen tuumaa.

Nooa Mälkiä sijoittui lauantain kilpailussa kovan taistelun jälkeen viidenneksi.

Nooa Mälkiä aloitti treenipäivät odottavaisin mielin ja ne onnistuivatkin oikein hyvin, mutta lauantain aika-ajoista sijoitus jäi lopulta viimeiseksi. Lauantain kilpailu alkoi arpomisella millä renkaalla lähdetään ja radan kuivuttua kilpailun aikana sadekelin rengas aiheutti haasteita ja tiukan taistelun jälkeen Nooa ajoi maaliin viidenneksi. Toisessa lähdössä sunnuntaina kilpakumppanit pääsivät välittömästi karkaamaan ja Mälkiä jäi viimeiseksi.

– Kausi alkoi hyvillä fiiliksillä ja tuntui siltä, että vauhtia riittäisi, mutta kilpakumppanit kehittyivät hurjaa vauhtia ja huomattavasti nopeammin kuin minä, pohtii Nooa Mälkiä mietteliäänä.

– Kulunut kausi toi tullessaan haasteita, joista yhdessä selvittiin sekä myöskin todella paljon onnistumisia ja kaikista niistä kuuluu kiittää koko tiimiämme ja yhteistyökumppaneitamme. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, summaa motivoitunut tiimipäällikkö Juha Helenius.

Teksti: HRT-Racing, kuvat: Harjukuvat

Uusin numero