HRP Suzukin kuljettajat hyvässä vauhdissa Kemoralla

Eemeli Lahti ajoi Kemoralla kaksi kertaa podiumille. Kuva: Jukka-Pekka Purtilo.

Circuit Racingin SM-sarja käynnistyi viime viikonloppuna Kemoran moottoriradalla. HRP Suzukin Eemeli Lahti ajoi molemmissa Superstock 600 -luokan lähdöissä podiumille, Niko Tanskanen oli molempien lähtöjen seitsemäs ja Akseli Putkonen kymmenes.

Circuit Racingin kotimaan kauden avauskilpailu tarjosi nähtävää koko rahalla, sillä erityisesti Superstock 600 -luokassa nähtiin kilpailukauttaan avaamassa suuri joukko nuoria, kansainvälisillä radoilla kilpailevia kuljettajia. Päivän nopein oli Kenny Koskinen, joka voitti molemmat lähdöt. Ensimmäisessä lähdössä Peetu Paavilainen jätti Eemeli Lahden kolmanneksi, mutta toisessa lähdössä osat vaihtuivat, ja Lahti ajoi maaliin toisella sijalla.

– Siihen nähden, että Eemeli on ajanut täällä viimeksi vuonna 2012, oli suoritus hieno. Lähdimme rakentamaan vauhtia pikkuhiljaa, ja se paranikin koko viikonlopun ajan hyvin. Toisessa lähdössä Eemeli yritti hieman haastaa Koskista, mutta vauhti ei aivan siihen riittänyt, joten olikin fiksu ratkaisu antaa tämän mennä menojaan, arvioi HRP Suzukin tiimipäällikkö Joni Hannula.  

Akseli Putkonen debytoi Superstock 600 -luokassa top 10 -sijoituksin. Kuva: Jukka-Pekka Purtilo.

Niko Tanskasen ja Akseli Putkosen tavoitteeksi oli ennen viikonloppua asetettu ehjän ja positiivisen kilpailun ajaminen, ja molemmat nuoret kuljettajat täyttivätkin tavoitteen komeasti. Tanskanen oli kummankin lähdön seitsemäs ja Putkonen kymmenes.

– Niko ja Akseli esittivät oikein hyviä ja kypsiä otteita, ja tekeminen oli positiivista koko viikonlopun ajan. Pojat pääsivät oikein ajamaan kilpaakin, ja tulokset olivat hyvin positiivisia. Kokonaisuutena viikonloppuun ei voi olla kuin tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa kohti Alastaroa.

Circuit Racingin SM-sarja jatkuu Alastaro Circuitilla 1.-2. elokuuta.  

Uusin numero