HRP-Suzukin Juha Kallio kiilasi kärkikolmikkoon Alastarolla

Imatralainen Juha Kallio kaasutteli kuivalla kelillä ajetussa lauantaisessa kilpailussa kolmanneksi. Sunnuntaina märällä radalla Kallio oli seitsemäs. Sarjassa Suzuki GSX-R 600 pyörää kyytivä Kallio on neljäntenä.

Myös tiimin rookie-kuski Mikko Riihiniemi avasi pistetilinsä lauantaisessa Superstock startissa ajaen sijalle 15. Sunnuntaina torniolainen oli pykälän verran taaempana.

Nordic Superbike-luokassa ajava Topi Haarala kiilasi kärkiviisikkoon luokan ainoaksi kilpailuksi jääneessä lauantain startissa. Pikkuhiljaa Suzuki GSX-R 1000-pyöränsä alustan oikeaan suuntaan saanut konkari löysi myös ajamiseensa oikeanlaisen otteen. Sarjassa Haarala majailee hyvissä iskuasemissa seitsemäntenä.

Kuskien kommentit:

Juha Kallio:
”Kuivan kelin ajoon olen suhteellisen tyytyväinen. Sekä kisa, että aika-ajo sujui kohtuudella. Pieniä pito-ongelmia meillä oli takarenkaan kanssa ja siihenkin löytyi lääke, mutta sen testaaminen jäi toiseen kertaan. Märällä radalla olinkin sitten ulkona kuin se kuuluisa lumiukko, ihan hävettää se sunnuntain suoritus. Keskiviikkona mennään Motoparkkiin testaamaan ja tiputetaan kierrosajoista se tarvittava puoli sekuntia pois”.

Mikko Riihiniemi:
”Tuli se uran ensimmäinen SM-piste. Suzuki alkaa olla alustan osalta säädöissä ja ukkokin jonkinlaisessa kunnossa. Lauantaina pystyin ja ajamaan niin kuin pitää, joskin siinä on vielä työtä. Sunnuntaina rata oli liukas, eikä minulla ole kokemusta Alastarosta sadekelillä. Muutaman kerran peli oli karata hyppysistä ja himmasin suosiolla, että pääsen ehjänä maaliin”

Topi Haarala:
”Meni melkein nappiin. Viides sija tässä vaiheessa tyydyttää, vaikka ylemmälle tähdätäänkin. Nyt pääsin jo aika lähelle omaa tasoani. Saatiin uusi keula ja se paransi ajettavuutta. Jousitus kehittyy koko ajan parempaan päin. Toivottavasti päästään ajamaan kuivalla ensi viikonloppuna.”

Tiimipäällikkö Joni Hannula:
”Juha kolmossija tyydyttää ja se, että Mikko alkaa saada juonesta kiinni ja Topi lähentelee omaa tasoaan. Se ilahduttaa, että tiimi toimii erittäin hyvin ja Jurvan kisasta on menty selkeästi eteenpäin. Vielä kun hiotaan pieniä yksityiskohtia kuntoon ja saadaan kuskien itseluottamus kohdilleen, niin tulokset paranee. Suzukit näyttävät olevan hyvässä iskussa. Tonninen menee suorilla saman kuin Bemarit ja kuussatasetkin ovat erittäin nopeita.”

Ratamoottoripyöräilyn SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Virtasalmen Motoparkin radalla.

Uusin numero