HRP Suzukin Grünwald MM-pisteille Mostissa

Luca Grünwald palkittiin sunnuntain nappisuorituksesta kolmella MM-pisteellä. Kuva: Thorsten Horn.

Koko viikonlopun ajan Mostissa vauhtiaan parantanut HRP Suzukin Luca Grünwald ajoi sunnuntain kilpailussa sijalle 13.

Supersport-luokan MM-sarjan Mostin osakilpailun alla koronaan sairastunutta HRP Suzukin Eemeli Lahtea tuuraamaan lähtenyt saksalainen Luca Grünwald oli vaikean paikan edessä. Vaikka rata oli tuttu, sitä eivät olleet Suzuki GSX-R 600 eikä Supersport-luokka, sillä Grünwald kilpailee tällä kaudella IDM Superbike -sarjassa. Grünwald paransi kuitenkin ajoaan johdonmukaisesti ja sai lähteä kotimatkalle kolme MM-pistettä tilillään.

– Pyörä istui Lucan käteen alusta asti aika hyvin. Ehdimme kokeilla muutamia hänen toivomiaan juttuja ja kisaan saimme melko hyvät säädöt, kertoi HRP Suzukin tiimipäällikkö Joni Hannula.

Lähtökohta kilpailuihin ei vielä näyttänyt kovin hyvältä, sillä Superpolessa Grünwaldin sijoitus oli toivottua heikompi 27. Ensimmäisessä kilpailussa upeasti noussut kuljettaja oli ruutulipulla sijalla 18. Toiseen kilpailuun tahti parani vielä entisestään ja Grünwaldin sijoitus oli kolmen MM-pisteen arvoisesti 13.

– MM-sarjassa ajaminen on aina mukavaa, sillä on mielenkiintoista nähdä sarjan tasoa. Myös pyörä oli hyvä ja kilpailukykyinen. Paransimme jatkuvasti ja sunnuntaina kaikki menikin aika lailla nappiin! Pisteille ajaminen on hieno tapa päättää viikonloppu, iloitsi Grünwald.

– Lucalle on nostettava hattua, hän on mukava ja erittäin ammattimainen kaveri. Hän kilpailee normaalisti Superbikellä ja luokan vaihdossa on omat haasteensa esimerkiksi ajolinjojen ja ajotyylin suhteen, mutta hän analysoi tarkasti sekä pyörää että omaa ajamistaan. Ja itse kilpailuissa suoritukset olivat erinomaisia – pistesijoitus on näistä lähtökohdista paras tulos, jota realistisesti voi odottaa, Hannula kiitti.

Seuraavaksi HRP Suzukin kilpailukalenterissa on Circuit Racingin SM-sarjan Botniaringin osakilpailu 14.-15 elokuuta, jossa Superstock 600 -luokassa viivalle asettuvat Niko Tanskanen ja Akseli Putkonen.

Uusin numero