Hondan tuotantopyörä teki Stoneriin vaikutuksen sateisessa Motegissa

Sade vesitti keskiviikon testipäivän totaalisesti, mutta torstai tarjosi Stonerille kuivaa baanaa, kunnes taivas repesi iltapäivällä uudelleen.

Stoner ehti silti kiertää rataa tämän kauden RC213V:llä ja ensi vuonna kuninkuusluokkaan tulevalla tuotanmallilla, jollaisen Mika Kallion nykyinen tiimikaveri, Moto2:n MM-sarjaa johtava britti Scott Redding saa käskytettäväkseen.

– Käynnistimme työt nykyisellä pyörällä löytääkseemme ensin perussäädöt siihen. Käytettävissä oli kaksi runkoversiota ja saimme mielestäni aikaan isoja parannuksia. Pääsin kokeilemaan sen jälkeen tuotanpyörää, joka oli vaikuttavampi mitä osasin odottaa, myöntää Stoner.

– Pääpiirteittäin tuntuma oli samanlainen kuin tämän kauden pyörällä. Tosin tuotantomallissa on vähemmän voimaa ja fiilis sen kanssa on erilainen moottorijarrutuksessa ja rungon osalta. Uskon, että siitä saadaan muutamilla pienillä muutoksilla varsin kilpailukykyinen pyörä ja odotan jo innolla seuraavia testejä, jatkoi Stoner.

HRC ei vielä vahvistanut, milloin tuo testijakso ajetaan. Kaikki tietenkin odottavat, että säänhaltija olisi silloin suosiollisempi.

– Ikävä kyllä sää oli jälleen isossa roolissa tällä testijaksolla. On turhauttavaa, kun kahdelle päivälle suunniteltua työmäärää ei saada tehtyä. Yritimme tehdä kaikkemme torstaina, mutta se oli vaikeaa, kun päällä oli vielä uusi sateen uhka, totesi Stoner.
 

Uusin numero