Hondan tiimipäällikkö Suppo ylistää uskomatonta Marquezia

Hondan tehdastiimin monessa mukana ollut italialaispäällikkö Livio Suppokaan ei voi muuta kuin ylistää timanttinsa huikeaa suoritustasoa. Virheet ovat jääneet Marquezin osalta tosiaankin minimiin parhaillaan kesätauolla olevassa sarjassa.

Marquez johtaa maksimisuorituksella MM-sarjaa jo 77 pisteen erolla espanjalaiseen tiimikaveriinsa Dani Pedrosan. Yamahan italialaisässä Valentino Rossi hiillostaa Pedrosaa seitsemän pisteen päässä.

– Hän (Marquez) tekee uskomatonta työtä, Suppo suitsuttaa Motogp.com-sivuston haastattelussa.

– Ensimmäiset kisat olivat yllättävimpiä, sillä hän tuli kauteen toipilaana ajettuaan talvella vain kolme testipäivää, Suppo viittaa Marquezin oikean jalan pohjeluun murtumaan.

Muilla MotoGP-luokan kuljettajilla oli allaan yhdeksän testipäivää kurvailtaessa Losailin radalla Qatarissa ajettuun MM-avaukseen.

– Oikeastaan kukaan ei odottanut hänellä olevan edellytyksiä voittoon. Ajattelin, että hän saattaa yltää podiumille tai lähelle sitä, mutta voitto oli jo aivan toinen juttu. Hän teki Qatarissa mahtavaa työtä, joka toi myös paljon itseluottamusta, Suppo kuvailee kauden starttia.

Voittamaton?

Vähintäänkin pienimuotoista tuhkimotarinaa työstävä Marquez on runtannut jälleen tälläkin kaudella tukun aiempia ennätyksiä romukoppaan.

Marquez on tosin todennut itse, että hän ei odota voittavansa kauden kaikkia 18 osakilpailua, muka sekään ei olisi mikään mahdottomuus ihmemiehen osalta.

– Virheetöntä työtä tekevä Marc vaikuttaa voittamattomalta. Ennemmin tai myöhemmin kuitenkin joku tulee olemaan häntä vahvempi joissakin olosuhteissa, mutta tästä huolimatta meidän täytyy olla erittäin iloisia siihen, mitä hän on jo tähän mennessä tehnyt, alleviivaa Suppo.

Kausi jatkuu vajaan kahden viikon kuluttua Indianapolisin radalla USA:ssa. Suppo luottaa vakaasti, että myös Pedrosa on kovassa iskussa kuljettajien mielipiteet jyrkästi jakavalla radalla.

– Kun asiat sujuvat Marcin osalta tällä tavoin, niin se motivoi kaikkia. Ilmapiiri tiimissä on erittäin hieno. Marc ja Dani ovat hyviä tiimikavereita. Juuri tämän vuoksi uusimme sopimuksen myös Danin kanssa. Ja tietysti myös siksi, että on yksi huippukuskeista.

Uusin numero