Hondan tehdastiimi julkisti Pedrosan ja Marquezin pyörät

Pyöristä löytyvät tutut päävärit oranssi, punainen ja valkoinen. Merkittävin muutos on katteiden sivussa aiempaa kookkaampi ja jyrkemmässä kulmassa oleva Repsol-logo.

edrosa, 27, aloittelee jo kahdeksatta kauttaan kuninkuusluokassa, jonka ehdottomasti mielenkiintoisimman tulokkaan hulmuavaa viittaa kantaa puolestaan Marquez, 19.

Pedrosa saalistaa yhä ensimmäistä MotoGP-luokan mestaruuttaan. Hän sijoittui viime kaudella MM-pisteissä toiseksi. Suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä 125-kuutioisten tittelin vuonna 2010 takonut Marquez nousi MotoGP:hen puolestaan Moto2-luokan mestarina.

– Dani ajoi todella vahvan kauden toisen puoliskon viime vuonna. Lähdemme jatkamaan siitä ja uskomme, että meillä on nyt iso mahdollisuus voittaa mestaruus, linjasi HRC:n nokkamies Shuhei Nakamoto.

Casey Stonerin jättämiin suuriin saappaisiin astunut Marquez on nostettu ennakkokaavailussa rohkeasti heti kuumimman kärkiryhmän kastiin.

– Marc on varmasti nopea alusta lähtien. Hänellä on potentiaalia nousta podiumille heti kauden ensimmäisessä osakilpailussa. Marc tarvitsee tietenkin vielä aikaa totuttaumiseen uuteen luokkaan ja erityisesti renkaiden käyttäytymiseen enemmän kuin yhdellä nopealla kierroksella. Kaikki vaikuttaa kuitenkin varsin hyvältä, myhäili Nakamoto.

Marquez haltioissaan

Marquez on ehtinyt testata pyörää Valenciassa ja Malesiassa. Valencian testit vesittyivät, mutta Malesian yksitysissessiosta jäi hyvä maku suuhun.

– Löysin Malesiassa hyvän fiiliksen pyörään, mutta olemme silti vasta alkuvaiheessa. Edessä on vielä paljon tekemätöntä työtä, painotti myös fysiikkapuoleen erityisesti panostava Marquez.

– Havahduin lopullisesti siihen, että unelmasta on tullut totta, kun näin pyörän Repsolin ja HRC:n logoissa. Fiilis on mahtava ja olen kuin pikkupoika, joka on saanut uudet kengät! Pidetään kuitenkin mielessä se, että tärkeintä on, mitä jatkossa radalla tapahtuu, jatkoi Marquez.

Pedrosa itse rauhallisuus


Pedrosa kuin sen paremmin Marquezkaan eivät lähteneet heti kättelyssä vielä sen tarkemmin arvioimaan mahdollisuuksiaan tulevalla kaudella.

He ja toki myös kaikki muut tietävät, että saumoja riittää mihin tahansa.

– Odotan suurella mieleenkinnolla kautta, joka tuo tullessaan isot haasteet ja jälleen paljon mielenkiintoista sekä uutta muun muassa  aika-ajosysteemin myötä, pyöritteli Pedrosa, joka ei tunnetusti lukeudu GP-sirkuksen suulaimpiin miehiin.

– Ei muuta kuin lähdetään testikauteen innostuin mielin nauttimaan ajamisesta ja pistämään paketti kasaan ensimmäiseen kilpailuun, pudotteli Pedrosa hyvällä itseluottamuksella.

Sepang kutsuu vuoden
ensimmäisiin testeihin

Hondan tehdastiimi siirtyy tositoimiin 5.-7. helmikuuta Sepangin radalla Malesiassa ajettavien virallisten testien merkeissä.

– Tuskin maltamme odottaa Sepangin testien käynnistymistä. Sääntöihin on tullut muutoksia muun muassa pyörän (160 kg) kolmen lisäkilon muodossa, mutta tällä kertaa meillä on aikaa valmistautua siihenkin riittävästi, Nakamoto viittasi reilu vuosi sitten paljon porua aiheuttaneeseen asiaan.

– En lähde toisaalta yksilöimään mitään pyörämme teknistä uudistusta. Kehitystyötä tehdään koko ajan, jatkoi Nakamoto lavealla linjalla.

HRC järjestää Pedrosalle ja Marquezille virallisten, tallien yhdistys IRTA:n sessioiden lisäksi ylimääräistä ja tässä tapahtuksessa varmasti myös tervetullutta testiaikaa 12.-14. helmikuuta Austinin Circuit of the Americas-radalla Yhdysvalloissa.

MotoGP-sarja debytoi Austinissa kauden toisen osakilpailun merkeissä 21. huhtikuuta. Yamaha on jo ehtinyt ilmoittaa, että Austin ei lukeudu sen kuljettajien, hallitsevan mestarin Jorge Lorenzon ja paluumuuttaja Valentino Rossin testiohjelmaan.

MotoGP-sarjan MM-kautta edeltävä testiaikataulu:
03.-04.2. MotoGP-luokka Sepang, Malesia (CRT-tiimien ECU-testit)
05.-07.2. MotoGP-luokka Sepang, Malesia
12.-14.2. Moto2- ja Moto3-luokka Valencia, Espanja
19.-21.2. Moto2- ja Moto3-luokka Jerez, Espanja
26.-28.2. MotoGP-luokka Sepang, Malesia
12.-14.2. MotoGP-luokka Austin, USA (Hondan tehdastiimi, mahdollisesti myös muita tiimejä)
18.-21.3. Moto2- ja Moto3-luokka Jerez, Espanja
23.-25.3. MotoGP-luokka Jerez, Espanja

 

* Kuvat: Repsol Media

Uusin numero