Hondan Nakamato ostaisi pilke silmäkulmassa rungon Yamahalta

HRC:n sutki Shuhei Nakamoto kulkee näissä lausunnoissa usein täysin omia polkujaan – niin tälläkin kertaa.

Honda on hallinnut maailmanmestari Casey Stonerin johdolla kahta Sepangin radalla Malesiassa ajettua testijaksoa, mutta hyvistä kierrosajoista huolimatta uuden pyörän tärinäongelma on pysynyt itsepintaisesti läsnä niin nopeissa kuin vähän hitaammissakin mutkissa.

– Tuota, mutkien osalta tavallaan kolmivaiheista ongelmaa on pyritty korjaamaan käytännössä jo viime kaudesta lähtien, jolloin siihen työhön osallistui myös Marco Simoncelli Motegissa ajettujen testien merkeissä. Tärinäongelma on kuitenkin vain voimistunut tämän kauden uusien renkaiden myötä.

– En tiedä, rakentaako Honda tämän vuoksi vielä uuden rungon. Ikävä kyllä historia osoittaa, että Honda ei ole ollut koskaan siinä hommassa parhaimmistoa.  Jos mahdollista, niin haluaisin ostaa rungon Yamahalta, heittää Nakamoto pilke silmäkulmassaan.

”Yamaha jo Hondan edellä”

Stoner totesi viikonvaihteessa Madridissa, että Honda ja Yamaha lähtevät kauteen samalta viivalta. Nakamoto tosin pistää vielä paremmaksi heittämällä tuhdisti lisää löylyä kiukaalle.

– Yamaha on nopea, todella nopea! Se merkitsee meille isoa ongelmaa. Yamaha ei ole vain saavuttanut meitä, vaan se on noussut jopa edelle. Meidän pyörämme ei ole yhtä nopea, mutta onneksi kuljettajamme ovat äärimmäisen nopeita, Nakamoto viittaa Stoneriin ja Dani Pedrosaan.

– Yamaha on osannut aina rakentaa ajettavuudeltaan hyvän pyörän kuten tälläkin kertaa.  Hondalta löytyy kuitenkin enemmän voimaa, joten puntit ovat tavallaan aika lailla tasoissa, vaikka Yamaha onkin hivenen niskan päällä. Heillä on parempi kokonaispaketti, pyörittelee Nakamoto.

Nakamoton sutkautukset
naurattavat Nakajimaa

Yamahan kehitysyksikön päällikkö Masahiko Nakajima ei suoranaisesti viittaa kintaalla Nakamoton puheille, mutta ei toisaalta nielekään niitä ilman hymynkaretta suupielissä.

– En usko, että meillä olisi parempi pyörä. Hän (Nakamoto) sanoo aina niin. Mutta eipä silti, olen tyytyväinen esitykseemme.

– Kierrosaikamme eivät ole kuitenkaan vielä riittävällä tasolla Hondaan verrattuna. Olemme keskimäärin noin 0,4-0,5 sekuntia hitaampia Stoneriin nähden. Se on totuus, painottaa Nakajima.

Sen toki Nakajimakin helpottuneena myöntää, että heidän osaltaan tärinäongelmat näyttävät olevan taakse jäänyttä elämää.

– Kysyin Jorgelta (Lorenzo) asiasta hänen ajettuaan viime viikolla nopeimman kierrosaikansa Sepangissa. Jorgen vastaus kuului ”ei mitään ongelmaa”.

Uusin numero