Hondalta päivityksiä useisiin malleihin

CB1000R on saanut päivityksiä ulkoasuun ja moottorinohjaukseen. Uutta on myös tummanpuhuva Black Edition -malli. Kuva: Honda.

Honda on tehnyt Euro5-päivitysten yhteydessä useisiin malleihinsa pieniä ja vähän isompiakin päivityksiä.

Samalla, kun tekee säädösten edellyttämiä päivityksiä, on mainio tilaisuus raikastaa hieman mallistoa. Näin tunnutaan ajattelevan ainakin Hondalla, joka on esitellyt useita Euro5-päivityksen lisäksi myös muilta osin uudistettuja malleja.

SH350i

2021 HONDA SH350i

SH300i-skootteri väistyy uuden, 350-kuutioisella moottorilla varustetun SH350i-mallin tieltä. Kasvaneen iskutilavuuden lisäksi malli on saanut parannuksia moottorin hengitykseen kookkaampien imuventtiilien ja läppärunkojen sekä uusien imu- ja pakokanavien muodossa. Jäähdytystä on puolestaan parannettu mäntien öljysuihkutuksella.

Päivityksen yhteydessä malli on saanut uuden, räväkämmän muotoilun. Käytännöllisyyttä parannetaan USB-pistokkeella ja uudella LCD-mittaristolla, turvallisuutta vilkkujen automaattisella hätäjarrutustoiminnolla. 

SH Mode 125

2021 HONDA SH Mode 125

SH Mode on saanut uuden, erittäin taloudellisen moottorin, joka on istutettu uuteen, entistä kevyempään runkoon. Jalkatilaa on kasvatettu, malli on saanut USB-pistokkeen ja entistä suuremman satulan alla olevan tavaratilan lisäksi säilytystilaa kasvattaa uusi etuosan lokero. Mallin muotoilua on uudistettu ja se on saanut LED-ajovalon. Käytännöllisyyttä parantaa Honda Smart Key -järjestelmä.

PCX125

2021 HONDA PCX125

SH Modesta tuttu moottori löytyy myös PCX125-mallista. Turvallisuuden parantamiseksi mallii on varustettu HSTC-sutimisenestolla.

Reilusti vauhtia päivityksen yhteydessä saaneen ulkokuoren alta löytyy uusi, entistä kevyempi runko, joka yhdessä pidempien takaiskunvaimentimien ja kookkaampien renkaiden kanssa tarjoaa mukavaa, mutta ketterää ajettavuutta. Mallin tavaratilaa on kasvatettu huomattavasti ja siihen on lisätty USB-pistoke.

NC750X

2021 HONDA NC750X

NC750X on saanut päivityksiä moottoriin, runkoon ja ulkoasuun. Moottorin maksimikäyntinopeutta on nostettu 600 kierroksella, ja maksimiteho on nyt 43 kW (58 hv). Mallin paino on pudonnut 6 kilolla, mikä yhdessä kolmen pienimmän vaihteen lyhyemmän välityksen kanssa tuo etenemiseen lisää räväkkyyttä. TbW mahdollistaa neljä ajoasetusta, joista yksi on kuljettajan ohjelmoitavissa.

Mallin säilytystila on kasvanut 23 litraan, mittaristo on täysväri-LCD ja istuinkorkeus on entistä 30 mm matalampi. Lisäksi malli on saanut USB-pistokkeen ja turvallisuutta parantavan vilkkujen hätäjarrutustoiminnon. Myös DCT-vaihteiston ja HSTC-luistoneston asetuksia on päivitetty.

X-ADV

2021 HONDA X-ADV

Hondan riemastuttava X-ADV jakaa tekniikan NC750X:n kanssa, joten monet päivityksistä, kuten kasvanut teho, neljä ajoasetusta ja DCT:n ja HSTC:n päivitykset, ovat samoja. X-ADV:n tapauksessa laihdutuskuurilla on saavutettu 3 kilon painonsäästö.

Muotoilu on uusi ja keulalle on lisätty LED-päiväajovalot. Satulan alla olevan tavaratilan koko on 22 litraa, minkä lisäksi käytettävissä on 1,2 litran hansikaslokero. Uutta on vakiovarustukseen kuuluva älypuhelimen ääniohjaus, joka mahdollistaa älypuhelimen ohjauksen myös tankokytkimen ja 5 tuuman TFT-näytön avulla.

CB1000R ja CB1000R Black Edition

2021 HONDA CB1000R ja CB1000R Black Edition

CB1000R on päivitetty entistä minimalistisemmalla ja aggressiivisemmalla ulkoasulla. Ajovalo on nyt kallistettu taaksepäin ja mallin vanteet ja takarunko ovat uudet. Saatavilla on myös mustanpuhuva Black Edition -malli.

Mallin Firebladesta peräisin oleva moottori on mekaanisesti ennallaan, mutta moottorinohjaukseen on tehty päivityksiä. Mittaristo on uusi, 5-tuumainen väri-TFT ja molempien mallien vakiovarustukseen kuuluu älypuhelimen ääniohjaus.

CB125R

2021 HONDA CB125R

CB125R on varustettu uudella neliventtiilisellä DOHC-moottorilla, joka tuottaa vääntöä 1,2 newtonmetriä edeltäjää enemmän. Mallissa nähdään piikkiluokassa ensimmäisenä Showan vaimennuksiltaan eriytetty SFF-BP -etuhaarukka. Muutenkin malli on 125-kuutioiseksi teknisesti melko edistynyt. Varustukseen kuuluu LED-valot, LCD-mittaristo, radiaalijarrut ja kaarre-ABS.

Uusin numero