Honda vahvisti odotetusti Pedrosan ja Marquezin sopimukset

Pedrosa on ajanut HRC:n riveissä jo kaudesta 2006 lähtien. Marquez on kuninkuusluokan tulokas.

Marquez johtaa parhaillaan Moto2-luokan MM-sarjaa. Pedrosa on puolestaan MotoGP-luokan MM-pisteissä toisena ennen tulevana sunnuntaina Mugellon radalla ajettavaa Italian osakilpailua.

– Unelmastani on tullut totta. Olen todella kiitollinen HRC:lle heidän osoittamastaan luottamuksesta minuun. Olen myös ylpeä saadessani olla osa suurta Honda-perhettä, totesi Marquez.

Pedrosan jatkosopimus Hondalla varmistui käytännössä siinä vaiheessa, kun HRC ei onnistunut houkuttelemaan Yamahalla jatkavaa Jorge Lorenzoa riveihinsä.

– Takanamme on erittäin pitkä yhteistyö ja minulla oli vahva halu jatkaa edelleen Hondalla. Olen ajanut koko urani Hondalla siitä lähtien, kun tulin MM-sarjaan 125-kuutioisten luokassa, pudotteli Pedrosa.

HRC:n nokkamies Shuhei Nakamoto paketoi kuvion niin sanottuihin pakollisiin.

– Olemme erittäin tyytyväisiä jatkosopomukseen Danin kanssa ja toivotamme Marcin tervetulleeksi Repsol Honda Teamiin. Dani taistelee tällä kaudella tiukasti Caseyn (Stoner) ja Jorgen (Lorenzo) kanssa. Marc on puolestaan osoittanut nopeutensa jo 125-kuutioisissa ja Moto2-luokassa. Uskomme, että antamalla hänelle riittävästi aikaa sopeutua uuteen luokkaan, niin hän osoittaa tämän saman MotoGP:ssä.

Marquez voitti vuonna 2010 piikkiluokan maailmanmestaruuden Aki Ajon johtaman suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä.

Upea ja nopea Mugello kutsuu

Yhteensä 18 MM-osakilpailua kattava MotoGP-sarja saavuttaa sunnuntaina Mugellon upealla ja nopealla radalla kauden puolivälin.

Moto3- ja Moto2-luokan kuljettajia ja tiimejä odottaa Mugellon jälkeen reilun kuukauden mittainen kesätauko ennen Indianapolsin kisaa 19. elokuuta.

MotoGP-luokka ajaa sen sijaan ennen lomia vielä yhden ja perinteisesti vain sille räätälöidyn GP:n, joka ajoittuu heinäkuun viimeiseen viikonloppuun korkkiruuvimutkastaan kuuluisalle Laguna Secan radalle USA:han.

Italian GP:n voittoa puolustava Lorenzo johtaa sarjaa Mugelloon tultaessa pistein 160. Kauden avausvoittonsa viime sunnuntainta Sachsenringin radalla Saksassa ajanut Pedrosa tulee kakkosena 14 pisteen takamatkalla. Pedrosan tallikaverilla, hallitsevalla mestarilla ja uransa tähän kauteen päättävällä Stonerilla on koossa 140 pistettä.

– Saksan GP oli minulle loistava, mutta ei yhdellä ykkössijalla mestaruutta voiteta. Tällä kaudella jokainen voitto edellyttää täydellistä suoritusta, korostaa Pedrosa.

Uusin numero