Honda uhkaa aiheuttaa Rossille harmaita hiuksia myös Moto3-luokassa

KTM saavutti Moto3-luokan kahdella ensimmäisellä kaudella tuplan, eli henkilökohtaiset ja merkkimestaruudet. Silloin KTM vei ja Honda vikisi.

KTM nappasi merkkimestaruuden edelleen myös viime vuonna hiuksenhienolla erolla Hondaan, mutta jälkimmäisellä kuitattiin henkilökohtainen titteli espanjalaisen Alex Marquezin toimesta.

Honda nousi
kanveesista

Honda oli jopa jo aikeissa heittää pyyhkeen kehään KTM:n taholta jatkuvalla syötöllä tulleiden tyrmäysten jäljiltä.

HRC:n päämajassa päätettiin kuitenkin pyörtää synkät ajatukset ja ryhtyä panostamaan rajusti myös GP-sarjan pienimpään luokkaan.

Resurssejahan siellä suunnalla riittää ja vastaisku on ollut onnistunut.

Moto3-luokalla on nyt takana kaksi virallista talvitestijaksoa ja niissä Honda on heiluttanut tahtipuikkoa kapellimestarinaan vasta 15-vuotias ranskalainen teinitähti Fabio Quartararo.

– Olemme huolissamme, sillä näyttää siltä, että Honda on tällä hetkellä parempi kuin KTM. Yritämme ”painostaa” KTM:ää parantamaan pyöräänsä, Rossi toteaa saksalaismedia Speedweekissä.

MotoGP-kekkereissä CEV-sarjan kahden edellisen kauden mestarina debytoiva Quartararo on takonut testikaudella huimia kierrosaikoja.

Rossi osasi odottaa paljon Quartararolta, mutta nuorukaisen väkevä esiinmarssi on yllättänyt yhdeksänkertaisen maailmanmestarinkin.

– En uskonut, että hän olisi dominoinut kahta ensimmäistä testijaksoa. Olen todella vaikuttunut. Kenties hän on uusi marcmarquez ja Marquezin pitää olla nyt huolestunut, heittää Rossi tuttuun tyyliinsä.

Moto3- ja Moto2-luokkien MM-kautta edeltävät viimeistelytestit ajetaan Jerezissä tulevasta tiistaista torstaihin. Mika Kallio ajaa sitä ennen Moto2-luokan pyörällään yksityistestit Aragonissa.

Uusin numero