Honda toimittaa moottorit MotoGP2-sarjaan

Honda toimittaa yksinoikeudella tulevan Moto2-luokan moottorit. Pitkän odotuksen jälkeen tämä asia on nyt vihdoin myös virallistettu.
Ketkä muut moottorivalmistajat olivat mukana kisassa on epäselvää. Huhujen mukaan ainakin Kawasaki ja Norton olivat ehdolla.
Honda on iso ja taloudellisesti vakaa yhtiö, joka valmistaa tunnetusti laadukkaita moottoreita, joten valinta on varmasti oikea. Moottoreille täytyy pystyä takaamaan tekninen tuki ja varaosia pitkäksi aikaa.

Ensimmäinen Honda moottori uuteen MotoGP-luokkaan tuottaa hieman yli 150 hevosvoimaa. Moottoria on kehitetty kahden viimeisen vuoden ajan ja se perustuu CBR 600 RR:n moottoriin. Moottorissa on märkäkytkin, mutta vielä tässä vaiheessa on epäselvää onko se luistokytkin.
Moottorin on laskettu kestävän yli 2000 km ajomatkan. Tiimit vastaavat moottorin huollosta. Kauteen tarvitaan kolme moottoria.
Moottorin hinta on vielä avoin, mutta sen arvellaan olevan 17000-24000 euroa.

Suomalaisittain on mielenkiintoista nähdä, tuleeko esimerkiksi Aki Ajon tiimi kilpailemaan tässä luokassa. Aki on joskus todennut tämän luokan olevan kustannuksiltaan vielä mahdollinen…

Uusin numero