Honda-pomo Suppo: ”Marquezilta ei voi odottaa jatkuvia ihmeitä”

Marquez voitti viime vuonna huikeasti kymmenen ensimmäistä GP:tä. Kaiken kaikkiaan hän kuittasi tililleen 13 voittoa 18 mahdollisesta ja kukisti sarjassa seuraavaksi sijoittuneet Yamaha-kuljettajat Valentino Rossin 67:llä sekä Jorge Lorenzon jo 99 pisteellä.

– Marqueziltaan ei voi odottaa jatkuvasti ihmeitä, eikä meille iske paniikki, vaikka hän ei hallitsisikaan ensi kautta vastaavalla tavalla kuin edellistä. Sitä on haastellista toistaa ja varsinkin kymmenen voiton putki on jotain sellaista, johon on vaikea, todella vaikea yltää, korostaa Hondan tiimipäällikkö Livio Suppo.

Marquez on täyttänyt Hondalla mestarillisesti Casey Stonerin jättämät suureet saappaat kaudesta 2013 alkaen.

– Olemme olleet erittäin onnekkaita löydettyämme Marcin kaltaisen superlahjakkuuden välittömästi Caseyn seuraajaksi.

Rossi ja Lorenzo voittivat kauden 2014 kuudesta viimeisestä MM-osakilpailusta neljä. Ainakin Yamahalla tietenkin uskotaan ja luotetaan, että se merkitsi samalla alkusoittoa tulevalle kaudelle.

– Vaikka viime kausi näyttikin Marcin kantilta helpolta, niin taso oli erittäin kova ja kovemmaksi se vain muodostuu. Valentino oli miltei uskomaton ja Jorgen osalta kauden jälkimmäinen puolisko oli jälleen sitä tutun vahvaa tekemistä, Suppo vinkkaa Yamahan suuntaan.

Kauden 2015 alustavista voimasuhteista aletaan saada selkoa helmikuun ensimmäisenä viikonvaihteena, kun MotoGP-luokan testikausi käynnistyy Sepangin radalla Malesiassa.
 

Uusin numero