Honda-pomo suomalaistallin kuskin kohusiirrosta MotoGP-luokkaan: ”Niin hullu idea, että hyväksyin sen!”

– Tämä ei ollut minun ideani, mutta katsotaan nyt, mitä siitä tulee. Kuvio on niin poikkeava ja hullukin, että siinä on yhtäläiset mahdollisuudet menestyä tai hävitä, värikkäistä lausunnoistaan tunnettu Nakamoto luonnehtii italialaismedia Motorsprintin haastattelussa.

Aki Ajon manageroima australialaiskuljettaja Miller solmi kolmen vuoden mittaisen sopimuksen HRC:n kanssa. Hän kilpailee ensi kaudella Hondan Open-luokan sääntöjen mukaisella pyörällä Lucio Cecchinellon tiimissä. Millerin rinnalla LCR-tiimissä ajaa britti Cal Crutchlow, joka saa käskytettäväkseen Hondan tehdaspyörän.

Miller tekee debyyttinsä MotoGP-luokan pyörällä välittömästä viimeisen MM-osakilpailun jälkeisissä testeissä Valenciassa. Lisäksi HRC räätälöi Millerille vielä marraskuun loppuun testijakson Sepangin radalla Malesiassa. Kuninkuusluokassa on testikielto päällä joulu- ja tammikuun ajan.

Nakamoton mukaan ajatus Millerin kohusiirrosta tuli Dani Pedrosan taustalta tutun ja nykyisin kykyjenetsijäksi valjastetun Alberto Puigin suusta.

– Luulin ensin puhuvani hulluja, kun keskustelin Millerin siirrosta. Mutta sitten kun Livio Suppo (Hondan tehdastiimin päällikkö) oli asiasta samoilla linjoilla, niin annoin sille hyväksyntäni. Ajattelin, että olemme molemmat hulluja Suppon kanssa!, naureskelee Nakamoto.

Marquez sulattelee kultaa
matkalla Australian GP:hen

Nakamoto juhli viime sunnuntaina riehakkaasti Marc Marquezin toista peräkkäistä MotoGP-luokan maailmanmestaruutta Japanin Motegissa.

Seuraavaksi vuoroaan odottaa jo ensi viikonvaihteessa Australia, Phillip Island ja kauden kolmanneksi viimeinen osakilpailu.

– Sulattelen vieläkin sitä, mitä saavutin pari päivää sitten, myhäilee Marquez.

Marquez myöntää, että hän voi lähteä hieman rennommalla otteella Phillip Islandin radalle.

– Mutta en suinkaan liian rennosti, sillä haluan voittaa edelleen kisoja, korostaa tällä kaudella jo 11 ykkössijaa kuitannut Hondan ässä.

Australian GP:ssä koettiin viime kaudella melkoinen rengasfarssi, joka ei pääse toistumaan tänä vuonna. Kärkikuljettajat ajoivat tätä silmälläpitäen Bridgestonen rengastestit jo hyvissä ajoin talvella. Mika Kallio ja Esteve Rabat testasivat samaan aikaan Phillip Islandilla puolestaan Dunlopin renkaita.

– Phillip Islandin kisasta muodostui minulle viime vuonna painajainen, joten minulla on nyt kana kynittävänä siellä! Pidän radasta ja sen on hauska ajettava. Toivotaan nyt, että sää on kohdallaan, jotta voin nauttia tosissani tulevasta viikonvaihteesta, tuumii Marquez.

Marquezin takana käydään huima taistelu MM-hopeasta. Yamahan Valentino Rossi ja Hondan Dani Pedrosa ovat tasapisteissä. Kaksi edellistä kisaa Aragonissa ja Motegissa nimiinsä vienyt Rossin tallikaveri Jorge Lorenzo vaanii vain kolmen pisteen päässä.

Uusin numero