Honda-pomo suitsuttaa Rossia: ”Hattu pois päästä!”

Kehuryöpyn käynnisti itse maestro Marc Marquez, joka puki tuntonsa Rossin viime kauden komeaa come backia kuvaillessaan kahteen sanaan: ilmiömäinen ja uskomaton.

Samoista sävelistä on nyt ottanut kiinni vuorostaan HRC:n MotoGP-projektin pomo Shuhei Nakamoto, joka pistää vielä piirun verran Marquezia paremmaksi.

– Hattu pois päästä Rossista puhuttaessa!

– On erittäin vaikuttavaa yltää noinkin lähellä Marcia varsinkin kun tämä on ajanut tunnetusti erittäin korkealla tasolla, Nakamoto viittaa ässänsä haastajan puoleen.

Hondalla tiedetään tasan tarkkaan, miltä suunnalta Marquezin triplan pahin uhka ensi kaudella tulee: Yamahan varikkoboxista Rossin ja tämän tallikaverin Jorge Lorenzon hahmoissa.

Sitä ei toisaalta tietenkään ääneen tohdita sanoa, että Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa tulee soittamaan jatkossakin toista viulua Hondalla.

Moni piti pienenä ihmeenä, että Pedrosalle tarjottiin viime kaudella vielä kahden vuoden jatkopahvi. Tosiasiassa sekin tehtiin palvelemaan Marquezia ja hyvän harmonian ylläpitämiseksi Hondalla. Mahdolliset riitasoinnut eliminoitiin sysäämällä ovet yhä tiukasti säppiin muilta kuljettajilta.

Rossin osalta on selviö, että hän päättää uransa Yamahalla ja päivä päivältä sama alkaa käydä yhä ilmeisemmäksi myös Lorenzon osalta. Yamaha-duon nykyiset sopimukset umpeutuvat kauden 2016 jälkeen, kuten Marquezin ja Pedrosankin vastaavat.

Nakamoto on vakuuttunut siitä, että Rossi järjestää hänellä vielä paljon lisää harmaita hiuksia kahden seuraavan kauden kuluessa.

– Elämässään menestynyt henkilö ei normaalisti kaipaa, eikä hae muutoksia, mutta hän (Rossi) pyrkii koko ajan yhä parempaan esimerkiksi muuttamalla ajoasentoaan ja -tyyliään. Se on vaikuttavaa.

Rossi täyttää 16. helmikuuta 36 vuotta. Oppipojasta mestarin mittoihin kohinalla kasvanut Marquez viettää seuraavana päivänä 22-vuotissynttäreitään.

Kumpikaan ei ole kyllästynyt oppimaan uutta.

Uusin numero