Honda-pomo heittää piikkiä toisilleen räksyttäville Rossille ja Lorenzolle

Maanmiehensä Rossin kanssa hyvää pataa oleva Suppo puhuu asiasta kieli keskellä suuta ja Yamaha-kuljettajien nimiä mainitsematta, mutta rivien välistä on luettavissa paljon.

Suppo tietää, että juuri nyt on se paras paikka pyrkiä iskemään kapuloita Yamahan muuten jouheviin rattaisiin.

– En voisi kuvitella tällä hetkellä vahvempaa kuljettajakaksikkoa, mitä meillä Hondalla on, Suppo viittaa Marc Marqueziin ja Dani Pedrosaan.

Suppo antaa ymmärtää, että Hondalla ei ole huolta harmoniasta Yamahan mallin.

– Olemme tosiaankin onnekkaita kuljettajiemme osalta. Molemmat haluavat voittaa, molemmat kunnioittavat toisiaan ja heillä on hyvät välit keskenään.

Marquez jatkaa varmuudella myös kaudet 2017 ja 2018 Hondalla, vaikka sopimusta ei olekaan vielä julkistettu.

Sen sijaan Pedrosan pitkän Honda-pestin uskotaan päättyvän tähän kauteen ja miestä ollaan ainakin varikkopuheissa viemässä kuninkuusluokkaan palaavan KTM:n tehdastalliin.

Suppo on kuitenkin asiasta täysin toista mieltä, mikä on KTM:n kantilta katsottuna tietenkin hyvä uutinen Mika Kalliolle.

– Ensisijainen tavoitteemme on jatkaa nykyisillä kuljettajilla myös kaudella 2017, vahvistaa Suppo.

Suzukilla kilpaileva Aki Ajon suojatti Maverick Vinales on sekä Yamahan ja Hondan tehdastallien kiikarissa. Yamahan osalta, jos Lorenzo lähtee Ducatille ja toisaalta Hondan taholla Pedrosan mahdollisesti jättämän paikan täyttäjänä.

– Tietenkin meidän on mietittävä ja suunniteltava tulevaisuutta, mutta nyt se on vielä liian aikaista, Suppo kuittaa puheet Vinalesista.

MotoGP-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan ensi viikonvaihteessa Argentiinan Termas de Rio Hondo-radalla.

Uusin numero