Honda-pomo: “Harkitsemme myös Rossia Stonerin korvaajaksi”

HRC:n varapääjohtaja ja kilpailutoiminnasta vastaava Shuhei Nakamato antoi ymmärtää vielä jokunen aika sitten, että Rossi sulki aikoinaan lopullisesti ovet lähtiessään Hondalta.

Stonerin järeän uutisen jälkeen ääni on kuitenkin muuttunut kellossa. Nakamoto ei enää kiellä Rossia – ei ainakaan suoralta kädeltä.

– Tässä tilanteessa kaikki on mahdollista. Asiasta on kuitenkin ensin keskusteltava Honda Motorin ja yhteistyökumppaniemme kanssa, ennen kuin mitään neuvotteluja aloitetaan, muotoilee Nakamoto.

Ducatilla toista vuotta kilpaileva Rossi vahvisti Le Mansin pressissä, että hän aikoo jatkaa MotoGP-luokassa ainakin vielä kaksi kautta. Rossin kuin myös muiden nimimiesten sopimukset ovat katkolla tämän kauden jälkeen.

– Stonerin päätös sekoitti kaikki kortit pöydällä, vinkkasi Rossi.

Nakamoton prioriteetti on vahvistaa selusta sillä, että Stonerin nykyinen tallikaveri Dani Pedrosa jatkaa edelleen Hondalla. Kiire pukkaa päälle.

– Käynnistämme vakavat neuvottelut Pedrosan kanssa välittömästi kaudesta 2013. Vielä tähän mennessä emme ole olleet neuvotteluyhteydessä.

Entä Marquez?

Suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä 125-kuutioisten luokan maailmanmestariksi vuonna 2010 ajanut ja tällä kaudella Moto2-luokan mestaruudesta taisteleva Marc Marquez kilpailee ennen pitkää Hondan tehdastiimin kalustolla.

Kuuma kysymys kuuluukin: milloin ja missä roolissa?

Säännöt eivät salli MotoGP-luokan tulokaskuljettajan kilpailemista heti tehdastiimissä. Yksi vaihtoehto on se, että Marquez saa ensi kaudella käyttöönsä Hondan tehdaspyörän Lucio Cecchinellon johtamassa LCR-satelliittitiimissä, josta Stefan Bradl siirtyisi ainakin yhden kauden ajaksi tehtaan tiimiin.

Tai sitten manageri Emilio Alzamora rakentaa Marquezin ympärille kokonaan oman tiimin, mitä on pidetty tähän mennessä vahvimpana vaihtoehtona.

Kolmas mahdollisuus on tietenkin siinä, että sääntöjä muutetaan.

– Sitä pitää kysyä Ezpeletalta (Carmelo), Nakamoto viittaa Marquez-kuvion osalta Dornan päällikön suuntaan.

”Viitteitä Stonerin päätöksestä
jo viime kauden jälkeen”

Nakamoto olisi tietenkin halunnut jatkaa Stonerin sopimusta vielä yhden kauden ajan, mutta oman tiensä kulkija oli päätöksensä tehnyt pysyen järkähtämättösti sen takana.

– Yritimme pyörtää hänen päätöstään kaikin tavoin, mutta se oli hyödytöntä. Meidän pitää kunnioittaa Caseyn ratkaisua.

– Ensimmäiset viitteet Stonerin uran päättymisestä olivat ilmassa jo viime kauden jälkeen. Casey teki meille tiettäväksi sen, että hän haluaa viettää enemmän aikaa perheensä kanssa Australiassa. Casey teki selväksi myös sen, että hän ei ole valmis ajamaan muuta kuin rajoitetun testiohjelman. Löysimme yhteisymmärryksen ja vedimme minimiin myös hänen läsnäolonsa promootiotilaisuuksissa, kertoo Nakamoto.
 

Uusin numero