Honda Monkey 125 ”Full Dresser”

Ensi silmäyksellä kuvassa näyttää olevan amerikkalaisvalmisteinen custom-matkapyörä. Väärin, siinä on japanilainen kulttimoposta kasvatettu satapiikki.

Thaimaan kävijät tietävät, että maassa kaikki ei ole miltä näyttää, ja joskus yllätys saattaa osoittautua suureksi esimerkiksi vaatteiden vähentyessä. Tässä tapauksessa tilanne on täysin päinvastainen, sillä Honda Monkey 125 menee lähes täydestä amerikkalaisesta matkapyörästä, kun se puetaan ”full dresser” -vaatetukseen. Mittakaava vain poikkeaa totutusta.

Thaimaa tunnetaan Honda MSX, Grom, Dax ja Monkey-mallien tuunaamisen luvattuna maana. Tarjolla on lähes loputon määrä osia niin moottorin viritykseen kuin ulkonäön ja ajettavuuden parantamiseenkin. Nyt on ulkonäkömuutosten suhteen otettu kokonaan uusi steppi, kun 125-kuutioseen Honda Monkey -kevariin on tarjolla kate- ja laukkusarjat, joiden ulkomuoto on kopioitu mahdollisimman tarkkaan amerikkalaisvalmisteisten luksusmatkapyörien vastaavista. 

Batwing- tai Sharknose-kate, kapealinjaiset salmiakinmuotoiset sivulaukut, pitkät äänenvaimentimet ja lopuksi vielä liekkimaalaus, niin lopputulos on valmis. 12-tuumaiset renkaat antavat käsityksen siitä, kuinka paljon mittakaavaa on jouduttu pienentämään esikuviin verrattuna. Alkuperäinen 104 kilon paino tankattuna nousee noin 120 kiloon lisävarustelun ansiosta, voisi jopa sanoa että yllättävän vähän. Perustekniikkaan ei kuvien pyörissä ole kajottu – lukuunottamatta äänenvaimentimien vaihtoa paremmin tyyliin sopiviin – vaan moottorit ovat vajaan 10 hevosvoiman tehoisia, ilmajäähdytteisiä ja yksisylinterisiä. Siitä ei toistaiseksi ole tietoa, voiko näitä sarjoja tilata Thaimaan ulkopuolelle. 

Uusin numero