Honda-kaksikko Benavides ja Brabec lähes tasoissa Dakarin kärjessä

Erinomaisen päivän ajanut Ricky Brabec nousi aivan kilpailua johtavan Kevin Benavidesin kantaan. Kuva: A.S.O./F.Le Floc’h/DPPI.

Dakarin kymmenennen päivän jälkeen kärjessä jatkaa Kevin Benavides tiimikaverinsa Ricky Brabec aivan kannassaan. Hondan kolmoisjohto vaihtui kaksoisjohtoon, sillä edellisen etapin jälkeen kisaa johtanut Nacho Cornejo joutui keskeyttämään.

Dakarin kymmenennen päivän reitti kulki Neomista Al Ulaan. Yhteensä matkaa oli 583 km, josta erikoiskoetta 342 kilometriä.

Päivän kuudenneksi nopein oli kokonaiskilpailussa niin ikään kuudentena oleva Daniel Sanders, joka käy kovaa kamppailua viidennestä sijasta Syler Howesin kanssa. Omaa päiväänsä Sanders kuvasi sanoilla ”aloittelija teki aloittelijavirheitä”, joten Howes saa jatkaa kilpailua viidentenä. Päivätuloksissa neljänneksi sijoittunut Howes kertoi onnistuneensa suunnistuksessa mainiosti, mutta kulunut takarengas vaikeutti menoa.

Edellispäivänä kaatunut Joan Barreda Bort paikkasi vahinkoa ajamalla etapin toiseksi nopeimman ajan. Kokonaistilanteessa Barreda Bortin sijoitus on neljäs.

Sam Sunderland jatkaa kilpailun kolmantena, vaikka päivä olikin hänelle vaikea. Britti teki useita suunnistusvirheitä ja sijoittui päivätuloksissa vasta kahdeksanneksi.

Päivän nopein oli erinomaisesti suoriutunut Ricky Brabec, joka palasi takaisin kuumimpaan voittotaisteluun. Brabec on kokonaistilanteessa vain vajaan minuutin kilpailun kärkeen noussutta Kevin Benavidesiä jäljessä. Benavidesin päivä ei kuitenkaan ollut paras mahdollinen muutamista eksymisistä johtuen ja päivän tuloksissa Benavides oli kolmas.

– Ei meillä ole tallimääräyksiä, kaikki haluavat voittaa. Voittaminen on parasta elämässä, eikä mikään muu kelpaa. Siispä ajamme kaikki niin kovaa kuin mahdollista ja luemme ohjeita roadbookista samalla, kun väistelemme kiviä ja kameleita. Jäljellä on vielä kaksi päivää, ja sen aikaa on vielä kyettävä keskittymään, Brabec filosofoi tiiminsisäistä kilpailua.

Hondan kolmoisjohto vaihtui kaksoisjohtoon, sillä päivän epäonninen oli 252 kilometrin kohdalla rajusti kaatunut Jose Ignacio Cornejo Florimo. Ennen päivän alkua kokonaiskilpailua johtanut chileläinen menetti tällissä paljon aikaa, mutta uskoi vielä maalissa olevansa mukana taistelemassa kilpailun voitosta. Lääkärintarkastuksen jälkeen hänet kuitenkin lähetettiin sairaalaan lisätutkimuksiin voimakkaan aivotärähdyksen vuoksi ja tähän saakka hienosti ajaneen miehen osalta Dakar on ohi.