Honda-juniorit Weckman ja Junnola tuplavoittoon SM-motocrossin päätösosakilpailussa

Nuorimpien SM-sarjassa eli 11 – 15 vuotiaiden MXC/A:ssa kisan suurin ennakkosuosikki oli muutama viikko sitten EMX150-luokan Euroopanmestaruuden voittanut 13-vuotias Emil Weckman.

Sipoolaisnuorukainen voittikin ensimmäisen erän selvästi, mutta joutui toisessa erässä taipumaan Manninen Bros Honda tiimikaveri Tatu Junnolalle.

– Ensimmäisessä erässä otin startin nimiini ja aloin pikkuhiljaa kasvattamaan eroa muihin. Aluksi eroa ei oikein syntynyt, mutta vähitellen ajo alkoi kulkemaan ja lopulta voitin erän reilulla 13 sekunnilla. Olemme tiimin kanssa tehneet todella paljon töitä starttien kanssa ja selkeästi työ tuottaa tulosta, sillä otin kärkipaikan heti haltuun myös toisessa lähdössä. Tiimikaverini Tatu oli kuitenkin heti tuntumassa ja kun tein pienen virheen nousi hän ohitse. Vaihdoimme johtopaikkaa muutamaan kertaan ja ajoimme tiukkaa kisaa erän loppuun saakka, mutta lopulta Tatu veti pidemmmän korren. Voitin kuitenkin kokonaiskilpailun ja varmistin samalla SM-pronssin. Olen mitaliin ihan tyytyväinen, sillä minulta jäi yksi osakilpailu väliin EM-kalenterin päällekkäisyyksien vuoksi. Ainoa mikä harmittaa on se, että hopea jäi vain pisteen päähän, kertasi Weckman viikonlopun kulkua.

Kaksi SM-osakilpailua tänä vuonna voittanut Tatu Junnola osoitti jälleen nopeutensa ajamalla pohjat aamun aika-ajoissa ja omasi näin parhaat lähtökohdat kisaeriin.

– Ensimmäisessä erässä irtosin puomilta ihan kohtuullisesti, mutta osuin ensimmäisessä mutkassa yhteen Mauno Niemisen kanssa ja pääsin liikkeelle vasta aivan viimeisenä. Ajo kulki kuitenkin ihan hyvin ja ajoin jopa kisan nopeimman kierroksen. Maalissa olin lopulta kolmas. Toisessa erässä pääsin heti tiimikaveri Weckmannin kantaan ja taistelimme ykkössijasta koko kisan ajan. Maalissa olin kuitenkin ensimmäinen ja varmistin kokonaiskilpailun kakkostilan. Ensi viikonloppuna ajan vielä kerhojoukkueiden mestaruuskilpailussa 150-kuutioisella, jonka jälkeen alan tosissaan harjoittelemaan isolla pyörällä, kertoi Junnola.

Manninen Bros Honda-tiimin vanhimman kuljettajan, vasta 16-vuotiaan Jere Haaviston kilpailu oli vaikea. Aamun aika-ajossa revähtänyt selkä oli sen verran kipeä, että tamperelaisnuorukaisen ajo ei ollut totutulla tasolla.

Ensimmäisessä erässä Haavisto ajoi varmistellen kolmannen sijan, mutta toisessa erässä startti onnistui erinomaisesti ja Haavisto karkasi kärkeen. Kuudennella kierroksella Haavisto kuitenkin sammutti pyöränsä ja näin maajoukkuekaveri Miro Sihvonen nousi kärkeen. Haavisto saapui myös maaliin toisena ja varmisti näin SM-pronssia.

Haavisto nähdään vielä tällä kaudella tositoimissa muun muassa maajoukkueiden MM-kisoissa Ranskassa, nuorten epävirallisessa MM-joukkuekilpailussa Belgiassa, nuorten EM-joukkuekilpailussa Italiassa, kerhojoukkueiden SM-kilpailussa Mäntyharjulla sekä Tampereen supercrossissa.
 

Uusin numero