Honda ja Ducati ovat Kallion tiimikaveri Reddingin kintereillä

Marc VDS harkitsee omassa piirissään tiukasti sitä vaihtoehtoa, että hankkivat Yamahalta niin sanotun asiakasmoottorin, joka kiinnitetään nykyisen kumppanin Kalexin runkoon.

Redding, 20, saattaa tosin yhtä hyvin löytää paikkansa Fausto Gresinin johtamasta Hondan satelliittitiimistä, tai Ducatin vastaavasta Pramac-tiimistä, jonne hän oli tyrkyllä jo täksi kaudeksi.

Yhtenä, joskin jo epätodennäköisempänä vaihtoehtona tulee myös se, että Marc VDS lähtisi MotoGP-luokkaan yhden kuljettajan kattavan Ducatin satelliittitiimin statuksella.

Suppo Hondan puhemiehenä

Marc VDS:n tiimipäällikön ja Reddingin henkilökohtaisen managerin Michael Bartholemyn tiedetään käyvän tiiviisti neuvotteluja suuntaan jos toiseenkin. Hondan osalta neuvottelut henkilöityvät tehdastiimin päällikköön Livio Suppoon.

Hondalla on tiettävästi heittää kiinnostava täky, jonka mukaan Reddingille olisi tarjolla kaudella 2015 tehdaspyörä alleen.

– Honda ei voi tosin tässä vaiheessa antaa asiasta mitään takuita. Se on liian aikaista, mutta kieltämättä, näemme Scottin erittäin mielenkiintoisena kuljettajana, muotoilee tunnetusti taitava neuvottelija Suppo.

Suppo suostuu silti maalailemaan visiotaan.

– Scott voisi ajaa ensimmäisen vuoden satelliittitiimin pyörällä. Kokemuksen kartuttua voisimme siirtyä tehdaspyörään. Kyllä tuo ensin mainittu pyörä on riittävän hyvä siihen, että kuljettajalle tarjoutuu tilaisuus osoittaa potentiaalinsa, sanoo Suppo.

Ducati on ollut valppaana
viime kesästä lähtien

Redding testasi jo viime kaudella Ducati Mugellossa. Ducati päätti kuitenkin nostaa Reddingin sijaa italialaisen Andrea Iannonen Pramac-tiimiin.

– Olemme pitäneet neuvotteluyhteyden siitä lähtien avoinna, vahvistaa Ducatin päällikkö Paolo Ciabatti.

– Tällä hetkellä neuvotteluissamme on olemassa useampia vaihtoehtoja Scottin osalta. Voimme tehdä jatkossa yhteistyötä yksinomaan kuljettajan tai tiimin, tai sitten molempien kanssa.  Marc VDS on hyvin organisoitu tiimi ja olemassa on toki myös se mahdollisuus, että he toimisivat jatkossa Ducatin satelliittitiiminä. Keskustelimme siitä jo viime vuonna, toteaa Ciabatti.

Mitä tekee Kallio?

Entä sitten MM-pisteissä parhaillaan neljäntenä olevan Kallion tilanne kaudella 2014?

Bartholemy on ainakin väläytellyt vihreää valoa jatkosopimukselle. Kalliolla on meneillään kolmas kausi Marc VDS:ssä.

– En usko, että Mika kilpailee enää MotoGP-luokassa. Me haluamme säilyttää kuitenkin Moto2-luokan tiimimme sarjan kovimpana ja silloin kyseeseen tulevat Mikan tavoin laadukkaista kuljettajista esimerkiksi Nicolas Terol, Pol Espargaro sekä Moto3-luokan puolelta ensisijaisesti nimet Luis Salom ja Maverick Vinales, pyörittelee Bartholemy.

Ranskalaista Johann Zarcoa ei sen sijaan Bartholemyn listalta enää löydy eikä tulee koskaan löytymäänkään.

Zarco oli tulossa täksi kaudeksi Reddingin rinnalle Marc VDS:ään, kunnes tämän särmikkäät taustajoukot pyörsivät saletiksi luonnehditun sopimuksen kalkkiviivoilla.

Se sai Bartholemyn tulistumaan, mutta sen koommin hänenkään ei ole tarvinnut katua hetkeäkään Kallion jatkopestiä.

Kallio ajaa uransa ehdottomasti parasta Moto2-luokan kautta. Se kausi jatkuu viikon kuluttua Assenin radalla Hollannissa.
 

Uusin numero