Honda esittäytyy Madridissa ja Ducati perinteisesti Madonnassa – Monster Yamahan kumppaniksi

Kauden 2013 Repsol Honda-tiimi ja RC213V-pyörän osittain uusi väritys esitellään torstaina 24. tammikuuta pääsponsorin päämajassa Madridissa.

Ducatin ja Ferrarin yhteinen, Wroom-nimen alla jo vahvaksi perinteeksi muodostunut monivaihteinen julkistamistilaisuus sijoittuu puolestaan Madonna di Campiglion hiihtokeskuksen jylhiin maisemiin 14.-19. tammikuuta. Ducatin tehdastiimissä ajavat Nicky Hayden ja uutena kasvona Andrea Dovizioso.

MotoGP-luokan kolmas tehdastiimi, eli tänään odotetun energisen yhteistyökumppanuutensa Monsterin kanssa julkaissut, hallitsevaa mestaria Jorge Lorenzoa ja Valentino Rossia ajattava Yamaha ei ole sen sijaan vielä vahvistanut presentaationsa päivämäärää.

Se on toki Yamahalla jo tiedossa, mutta ensin haalitaan kaikki mahdollinen julkisuus tuoreelle diilille.

– Olemme iloisia saadessamme ilmoittaa uuden luvun alkamisesta Yamahalla kaksivuotisen Monster Energy-yhteistyösopimuksen merkeissä. Monster on ollut jo tätä ennen Yamahan merkittävä yhteistyökumppani maailmanlaajuisesti muun muassa motocrossissa, supercrossissa ja Superbikessa. Lisäksi Monster Energy on ollut neljä viimeistä vuotta Yamaha Tech 3-tiimin pääsponsori MotoGP-luokassa. Yhteistyön laajentaminen tehdastiimiin on näin ollen looginen ratkaisu, luonnehti Yamaha Motor Racingin toimitusjohtaja Lin Jarvis tuoretta sopimusta.

Monster jatkaa Yamahan satelliittitiimin pääsponsorina myös ensi kaudella. Tech 3-tiimissä kilpailevat brittikuljettajat Cal Crutchlow ja kuninkuusluokan tulokkaisiin lukeutuva Bradley Smith.

Yamahan tehdastiimi puolestaan jatkaa edelleen ilman pääsponsoria sitten kauden 2010 ja Fiatin. Tiimin virallinen nimi on Yamaha Factory Racing.

* Kuva: Yamaha Racing
 

Uusin numero