Honda CB4X -konsepti – ”Hauskaa seitsemän päivää viikossa”

Honda on esitellyt CB4X-konseptimallin, jota voidaan luonnehtia adventurehenkiseksi crossoveriksi.

Honda esitteli jo tuttuun tapaansa puhuttelevan konseptimallin Milanon kansainvälisessä moottoripyöränäyttelyssä. Hondan nuorilla suunnittelijoilla oli teemana ”Hauskaa seitsemän päivää viikossa”, kun he suunnittelivat CB4X-nimeä kantavan konseptimallin. Koska japanilaisvalmistaja määrittelee itse pyörän kuuluvan ”keskiluokkaan”, on moottori mitä todennäköisimmin 650-kuutioisista Hondista tuttu rivinelonen. Muotoilussa on yhdistelty vaikutteita sportti-, touring- ja crossover-kategorioista. 

Konseptimallissa on Öhlinsin jousituskomponentit, Brembon radiaalijarrut ja SC Projectin äänenvaimennin, joita tuskin tullaan näkemään siinä vaiheessa jos konsepti jalostetaan tuotantomalliksi. Yksipuoleinen svingi tuo ducatimaista ulkonäköä, samoin äänenvaimennin muistuttaa tyyliltään läheisesti Ducatin Multistrada-malleissa käyttämää vaimenninta. Etuviistoista kuvista erottuvat drl-päiväajovalot ja Honda ilmoittaa takarungon olevan alumiinirakenteinen. 

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, saako tälle kaudelle uusittu CB500X mahdollisesti rinnalleen pykälää suuremman vaihtoehdon.

Uusin numero