Historian havinaa Otto Brandtin tyyliin

Vanhojen moottoripyörien lisäksi museossa on esillä perämoottoreita, polkupyöriä ja muita klassikkolaitteita. Vaikka moottoripyöriä ja laitteita on kerääntynyt, ja joitakin yksilöitä suorastaan ajautunutkin vuosien varrella Otto Brandtin varastoon, on niitä myös tietoisesti hankittu lisää. Yritys pitää tärkeänä vanhojen, edustamiensa tuotteiden säilyttämistä ja esille tuomista.

– Pyöriä on tosiaankin kertynyt vuosien varrella eikä niistä ole raaskittu luopua. Kun tämä tila vapautui, aloitimme projektin ja saimme pyörät vihdoin esille. Pyörien historia on tutkittu ja laitteet on arkistoitu, kertoo viidennen polven “otto brandtilainen” Stefanie Brandt viime keväänä aloitetusta hankkeesta.

Museossa on esillä muun muassa 1900-luvun alun Wanderer-sivuvaunu ja ensimmäisenä Monkey-mallina pidetty, Spede-elokuvistakin tuttu Honda CZ100. Stefanie Brandt nostaa omiksi suosikeikseen Norton Commandon vuodelta –74 sekä Honda-mönkijän, joka on nähty James Bond-elokuvassa. Kolmipyöräinen, nelikymppinen mönkijä on harvinaisuus, joita on vain muutama kappale koko maailmassa.

Otto Brandtin museo on auki arkisin klo 8.00-16.00. Museovieraiden tulee ilmoittautua 2. kerroksen vastaanotossa. Opastetun kierroksen voi varata etukäteen Stefanie Brandtilta. Myös isoimpien ryhmien on syytä varata aika etukäteen.

Yhteystiedot: Oy Otto Brandt Ab, Tuupakantie 7B, 2. krs, Vantaa, +358 (0) 207 757 283.

Teksti ja kuva: Virpi Rautiainen

Uusin numero