Hindersson voittoon Isossa-Britanniassa

Kasimir Hindersson voitti motocrossin kansainvälisen kilpailun Isossa-Britanniassa sunnuntaina. Tulevana viikonloppuna 17-vuotias kilpailee Hollannissa. Sen jälkeen todelliseen kilpailukauteen valmistautuvat koitokset on ajettu, ja edessä ovat Hollannin, Saksan sekä Euroopan mestaruussarjat.

Motocrossin aikuisten MM-sarja käynnistyy reilun viikon kuluttua Argentiinassa. Moni MM-sarjalainen oli viime sunnuntaina mukana Ison-Britannian Hawkstone Parkin jokakeväisessä kansainvälisessä kilpailussa valmistautumassa arvokilpailukauteensa. Nuorempien kuljettajien luokassa nähtiin lukuisia MM-sarjaan tavoitekatseensa asettaneita kuljettajia. Heidän joukossaan oli Lohjan Seudun Moottorikerhon Kasimir Hindersson, joka voitti nyt toisena vuotena perättäin 125-kuutioisten pyörien luokan.

Hinderssonin kolmen erän kilpailu oli vaiherikas. Aamun lyhyeen aika-ajoon hän oli saanut hollantilaiselta Motovation Motorsport KTM -tiimiltään uuden pyörän käyttöönsä. Totuttelua ja säätämistä olisi pitänyt olla enemmän, mutta Hindersson oli silti kolmanneksi nopein. Erissä hän ajoi toiseksi, voittoon ja toiseksi.

– Sain ensimmäisessä erässä huonon lähdön, mutta onnistuin nousemaan hänniltä ylöspäin. Aika ei vain riittänyt voittoon, vaan jäin pyörän mitan verran kakkospaikalle. Vauhtini oli hyvää. Toisessa startissa pyöräni melkein sammui puomilla, joten lähdin taas liikkeelle porukan takaa. Onnistuin kuitenkin ajamaan voittoon. Kolmannessa erässä vedin ”hirveät pannut” ensimmäisellä kierroksella. Kisapaikalla oli satanut pari viikkoa, joten oli kuraista. Ajoin pois kuivemmalta päälinjalta, pyöräni pysähtyi mutaan ja lensin pyöräni selästä. Nousin kuitenkin vielä kärkeen, mutta viimeisellä kierroksella kaaduin metri ennen maalia. Maaliin liputtaja oli vieressäni, ja luulin voittaneeni, kunnes huomasin toisen kuskin tulevan hirveällä kaasulla takaani. En ollut ylittänyt maaliviivaa, joten hän voitti ja minä olin toinen. Voitin kuitenkin yhteistuloksissa koko kisan, Hindersson selvitti iloisesti.

– Voitin kisan myös viime vuonna, vaikka silloinkin oli samanlaista ohjelmaa. En tiedä miksi, mutta ainakin lopputulos on ollut hieno. Kisan taso on hyvä, vaikka mielestäni laskenut parin vuoden takaisesta. Nyt oli kuitenkin 5-10 kovaa kuskia ja starttipuomi täynnä (40 kuljettajaa). Tapahtuma on siisti ja yleisöä oli taas todella paljon.

Kohti arvosarjoja

Hindersson matkusti jo saarivaltiosta isänsä kanssa Belgian ja Hollannin suunnalle, missä lohjalainen käy ajoharjoittelemassa ja testaamassa pyöriään pari kertaa tällä viikolla. Sunnuntaina on edessä kovatasoinen kansainvälinen kilpailu Hollannin legendaarisella Lieropin radalla. Aikuisten luokissa nähdään jälleen nippu MM-sarjalaisia ja Hinderssonin luokassakin on odotettavissa tiukkaa vääntöä.

Kun sunnuntai on ohi, on Suomessa Motopalvelu-moottoripyörätalon väreissä kilpailevalla Hinderssonilla takanaan neljä kansainvälistä kilpailua ennen kuin Hollannin mestaruussarja käynnistyy maaliskuussa. Mitas-rengasmaahantuoja Motorenkaan, Yoko-ajovarustevalmistajan, Aito-sokerin ja LT-tuotteen tukemalla Hinderssonilla ovat edessä myös Saksan ja Euroopan mestaruussarjat sekä MM-kilpailu ja mahdollisuuksien mukaan kotimainen SM-sarja.

– Olen yleensä ajanut kolme kisaa ennen varsinaisten kisasarjojen alkua. Tämä neljä on paljon. Olenkin jo ajanut puolet Suomen mestaruussarjan määrästä (kuusi osakilpailua) ennen kuin kisat edes todella käynnistyvät, Hindersson muistuttaa.

Hindersson on viettänyt alkuvuoden pitkälti Italiassa ja nyt viime päivät Isossa-Britanniassa, Hollannissa sekä Belgiassa. Pari viikkoa sitten hän piipahti Suomessa vuorokauden verran tehdäkseen eri kouluaineiden kokeita Karjaan lukiossa. Fysiikan, yhteiskuntaopin ja maantiedon kokeista irtosi arvosanoja numerohaitarilla 7-8.

– Kokeet menivät hyvin. Pidän tärkeänä, että opiskelen, vaikka panostakin paljon crossiin.

Tulokset
Hawkstone International, Iso-Britannia, sunnuntai 25.2.2024

EMX125, yhteistulos:
1. Kasimir Hindersson, KTM, Motovation Motorsport KTM, FIN, 69 pistettä
2. Josh Vail, KTM, 67p.
3. Dean Gregoire, KTM, NL, 58p.
4. Jamie Keith, KTM, 52p.
5. Lewis Spratt, KTM, 40p.

Kaikki tulokset:
https://speedhive.mylaps.com/events/2524461

Teksti ja kuva: Kasimir Hinderssonin tiedotus

Uusin numero