Hindersson kansainvälisen motocrosskilpailun kolmas Hollannissa

Lohjalainen Kasimir Hindersson sijoittui 125-luokassa kolmanneksi motocrossin kansainvälisessä kilpailussa Hollannin legendaarisella Lieropin radalla sunnuntaina.

Lieropin kilpailu toimi monelle ensi viikonloppuna aikuisten maailmanmestaruussarjan käynnistävälle kuljettajalle viimeisenä valmistavana kilpailuharjoituksena. 500- ja 250-luokissa nähtiinkin useita MM-sarjalaisia. Lohjan Seudun Moottorikerhoa ja Team Motopalvelua Suomessa kilpaillessaan edustava Kasimir Hindersson, 17, ajoi sunnuntaina tuttuun tyyliin 125-kuutioisten pyörien 125-luokassa, joka on tärkeä ponnahduslauta kohti pääluokkia. Hän nappasi eristä kakkos- ja kolmossijat ollen yhteistuloksissa kolmas.

Toissakaudella 85-kuutioisten pyörien luokan maailmanmestaruutta juhlinut ja viime vuonna 125-kuutioisten pyörien EMX125-luokan EM-sarjassa yhdeksänneksi sijoittunut, hollantilainen Gyan Doensen voitti kummatkin 125-erät Lieropissa. Ensimmäisessä startissa hän ehti jo hieman karata Hinderssonilta, kunnes suomalainen lipsautti kevyesti nurin erän puolivälissä. Hindersson kaatui toisessa erässä kahdesti, mutta ehti silti kärkisijoille.

– Päivästä jäi hyvät fiilikset. Varsinkin, kun vertaan omia ajomääriäni muihin tässä vaiheessa kautta. Moni ulkomaalainen on pystynyt treenaamaan koko talven kolmekin kertaa viikossa, kun minulla oli syksyllä usean kuukauden ajotauko ja aloin ajaa vasta vuodenvaihteen jälkeen, Hindersson kertoi.

– Yllätyin, kuinka tasaista oli aika-ajossa kymmenen kärjessä. Rata oli nopea ja meni kohtuullisen röykkyiseen kuntoon jo ensimmäisessä erässä. Rata oli kuitenkin mieluinen.

Osuma MM-naismitalistin kanssa

Kahden sukupuolen edustajat ajoivat 125-luokassa keskenään, mutta erä- ja yhteistulokset laskettiin myös erikseen. Hollantilainen Lotte Van Drunen voitti viime vuonna naisten MM-pronssia ja oli nyt 125-luokan yhteisessä aika-ajossa kolmanneksi nopein. Hindersson oli kahdeksanneksi kiireisin. Van Drunen voitti naisten avauserän ja oli koko erässä kymmenes, mutta kolaroi Hinderssonin kanssa toisessa erässä keskeyttäen myöhemmin.

– Ei Lottesta turhaan puhuta. Hän on yllättävän kova kuski, ja oli minua nopeampi aika-ajossa. Hänellä on hieno ajotyyli ja hän ajaa aika aggressiivisesti. Hän taisi myös viedä molemmat startit, Hindersson kertasi.

– Toisessa erässä nousin heti alussa kolmanneksi ja olin kärkikaksikosta vain pyörän mitan perässä. Lotte ajoi edelläni sisämutkaan ja minä vielä sisemmäs, mutta osuimme yhteen ja keräilimme molemmat kamojamme. Tipuin 15:nnen sijan paikkeille. Nousin jo ylöspäin, mutta kaaduin parin kierroksen jälkeen uudestaan. Onneksi erä oli riittävän pitkä, ja sain lopussa rykäistyä itseni vielä kolmanneksi.

Suomessa Heinolan Moottorikerhoa edustava Sampo Rainio oli 250-luokassa 25.

250-luokan voitti hollantilainen Kay de Wolf ja 500-luokan saman maan viisinkertainen maailmanmestari Jeffrey Herlings. Naisten ykkönen oli niin ikään hollantilainen Shana Van Der Vlist ja 85-luokan itävaltalainen Ricardo Bauer.

Hindersson matkustaa maanantaina Suomeen ja suuntaa opiskelujensa pariin Karjaan lukioon. Hän reissaa takaisin ajoharjoitusten pariin ulkomaille parin viikon kuluttua, sillä Hollannin mestaruussarja käynnistyy kolmen viikon päästä.

Tulokset
Dutch MX Season Opener Lierop, Lierop, Hollanti, sunnuntai 3.3.2024

125-luokka, yhteistulos:
1. Gyan Doensen, 100 pistettä
2. Maximilian Ernecker, 88p.
3. Kasimir Hindersson, KTM, FIN, 88p.
4. Jarne Bervoets, 77p.
5. Dean Gregoire, 77p.

Kaikki tulokset:
https://speedhive.mylaps.com/events/2528934

Uusin numero