Himmasten klaani Karjalan kankailla

Karjalan kankailla endurokilpailun lähtöluetteloa lukiessa piti hieraista silmiään: kilpailuun oli ilmoittautunut peräti neljä Himmasta – veljekset Harri ja Juhani Himmanen V50-luokkaan, sekä serkukset Markus Himmanen A-avoin luokkaan ja Henri Himmanen B-avoin luokkaan.

Kilpailun jälkeen tulosluetteloa tutkiessa oli todettava, että Himmaset ovat varsin vauhdikasta porukkaa: Harri Himmanen tuli kolmanneksi, Juhani ja Markus Himmanen, isä ja poika, sijoittuivat kahdeksansiksi omissa luokissaan ja Henri Himmanen voitti oman luokkansa.

MM-sarjassa trialia ajavalta Henri Himmaselta sujuu endurokin

Kahden viikon päästä trialin MM-sarjan aloittava Henri Himmanen totesi, että endurokisa on ”ihan hyvää kuntotreeniä”.

– Kunhan tulin kokeilemaan, Himmanen totesi vaatimattomasti.

Kannatti tulla kokeilemaan, sillä Henri Himmanen kaasutti B-avoin luokan voittoon seitsemän minuutin erolla toiseksi tulleeseen seurakaveriinsa Kimmo Hurriin.
Ihan helpolla voitto ei kuitenkaan tainnut tulla, sillä maaliin tullessa trial-mies Himmanen oli uuvuksissa ja muutama kaatuminenkin oli matkan varrella tullut.

Serkkupoika Markus Himmanen oli samaa mieltä siitä, että kisa oli rankka.

– Välillä oli ihan ”matkustajaolo”, huokasi Markus Himmanen kilpailun jälkeen.

Iällä ja kokemuksella lienee jotain merkitystä, sillä veteraaniluokan Himmaset eivät olleet kisan jälkeen moksiskaan. Tosin veteraaniluokka ajoi kierroksen vähemmän.

– Olisi voinut vielä ajaa, Harri Himmanen totesi kilpailun jälkeen.

– Oli paljon lunta. Tämä kisa oli perinteistä lumispooriajoa, täysin erityyppistä kuin esimerkiksi viime viikonlopun Numibian nopea kisa, tuumasi Harri Himmanen.

Himmasen vauhtimiehet osallistuivat nyt ensimmäistä kertaa tällä kokoonpanolla endurokisaan. Haaveena tämä on ollut jo pidempään.

– Nyt vihdoin onnistui, kun sattui mahtumaan Henrinkin kalenteriin, iloitsi isä Harri Himmanen.

Uusin numero