Himmanen vaihtaa trialin lopullisesti enduroon

– Katseet ovat nyt endurossa. Trial on nähty ja se jää vähemmälle. Ajan trialia tästä eteenpäin lähinnä enää harjoittelumielessä, vahvistaa Himmanen.

Himmanen sijoittui viime kaudella trialin SM-sarjassa hopealle Jussi Haapasen takana. Himmaselta jäi yksi osakilpailu ajamatta, kun hän kipusi samaan aikaan kohti uusia haasteita tunnetusti hurjassa Erzberg Rodeossa.

– Extreme-kisat kiinnostavat jatkossakin. Suunnitelmissa on ajaa myös enduron SM-sarjaa ja toivon mukaan vauhdin noustessa myös MM-sarjan Ruotsin ja Suomen osakilpailut, suunnittelee Himmanen silmäillen Karlsborgin ja Heinolan suuntaan.

Karlsborgissa kapinoidaan MM-pisteistä 25.-26. elokuuta ja Heinolassa 1.-2. syyskuuta ennen perinteisesti Ranskaan sijoittuvaa kauden päätöskisaa.

Himmanen on mukana Genovan MM-hallikisassa

Himmanen saa enduron MM-sarjasta luonteeltaan täysin erilaista esimakua jo tulevana viikonvaihteena Italiassa.

Milanon tuntumassa harjoitellut Himmanen on mukana neljä osakilpailua kattavan hallienduron MM-sarjan avauksessa Genovassa, jossa hän kilpailee Betan 350-kuutioisella nelitahtipyörällä.

– Tartuin tottakai tähän hienoon tilaisuuteen, kun se tarjoutui minulle. Suunnitelmissa ei ole ainakaan tässä vaiheessa ajaa muita osakilpailuja. Hallienduro kyllä kiinnostaa, mutta katsotaan nyt ensin, miten Genovassa pärjään, tuumii Himmanen.

Genovan jälkeen FIM SuperEnduro -nimeä kantavaa hallisarjaa ajetaan tämän vuoden puolella vielä Puolassa.

Kotiyleisön suursuosikista ei ole pienintäkään epäselvyyttä Puolan kisassa. Hallienduron hallitseva maailmanmestari ja lajin ehdoton erikoismies Taddy Blazusiak ei jätä KTM:n puikoissa ketään kylmäksi 10. joulukuuta Lodzissa.

Uusin numero