Himmanen käynnistää trialin MM-kauden

Henri Himmanen, 24, ei kanna harteillaan sijoituspaineita lauantaina Irlannin osakilpailulla käynnistyvässä trialin MM-sarjassa.
– Tavoittelen huhtikuun loppupuolella alkavasta EM-sarjasta mitalia, mutta MM:ssä taso on niin kova, että sijoittuminen kisakohtaisesti kymmenen parhaan joukkoon merkitsisi ajollisesti aivan nappisuoritusta.

Uudella pyörällä nautiskelemaan

Himmanen taiteilee toista kauttaan italialaisen Miton Top Trial Teamin väreissä, jossa hänen tiimikavereineen kilpailevat brittikuljettajat Shaun Morris, Alexz Wigg ja Jack Challoner.

– Alla on viime vuoteen verrattuna käytännössä täysin uusi Beta-pyörä, joka on vaikuttanut treeneissä todella hyvältä. Pyörä on kehittynyt jousituksen osalta ja se on entistä kevyempi ja helpompi käsiteltävä kuin aiempi, Himmanen poimii esiin uutukaisen parhaita puolia.
Himmanen valmistautui tänä vuonna poikkeuksellisella tavalla MM-avaukseen kilpailemalle menestyksekkäästi viime viikonvaihteessa Päijänteen ympäriajossa.

– Päitsi osoitti ainakin sen, että kuntopohjan pitäisi olla kohdallaan. Tai sitten ajoin vain liian hiljaa, virnistää Himmanen.

Himmaselle lauantaina ja sunnuntaina Donard Parkissa ajettavat MM-osakilpailut merkitsevät debyyttiä uudella pyörällä tositoimissa.
– En ole ajanut sillä tätä ennen kisaolosuhteissa. Siltäkin osin lähden MM-avaukseen ilman mitään paineita ja tulostavoitteita. Pääasia on nauttia ajamisesta. En ole jostain syystä onnistunut oikein koskaan kauden ensimmäisessä arvokisassa, kertoo Himmanen.

Tutut kestosuosikit

Himmanen odottaa MM-sarjan jakaantuvan tasollisesti jälleen kolmen kerroksen väkeen.
– Ensin tulee kolmen tai neljän kuljettajan todella taitava kärki, sen jälkeen 4-5 kuskia ja sitten taas se seuraava nippu, johon itsenikin luokittelen.

Kestosuosikit on tavallaan liiankin helppoa nostaa yli muiden.
– Hallitseva maailmanmestari, espanjalainen Toni Bou, hänen maanmiehensä Adam Raga ja japanilainen Takahisa Fujinami. Kenties myös espanjalainen Albert Cabestany, luettelee täyden MM-ohjelman kalenteriinsa merkinnyt Himmanen.

MM-sarjaan lukeutuvat Irlannin lisäksi, Portugalin, Englannin, Japanin, Italian, Andorran, Espanjan ja Ranskan osakilpailut. EM-sarja starttaa liikkeelle 25. huhtikuuta Portugalin MM-osakilpailun aattona.

Trialin MM-kalenteri:

4.-5.4. Donard Park, Irlanti
26.4. Chaves, Portugali
16.-17.5. Carlisle, Iso-Britannia
6.-7.6. Motegi, Japani
21.6. Milano, Italia
28.6. La Rabassa, Andorra
6.9. Castelloli, Espanja
13.9. Isola, Ranska

Uusin numero