Hermusesta maailmanmestari

Lajinsa virtuoosi ja väriläiskä Hermunen pysyi tavoilleen sekä tyylilleen uskollisena myös Rivesaltesissa, jossa hän kilpaili ensimmäistä kertaa. Hermusta ei hetkautettu, vaikka miehen suoritusta ja mielenrauhaa pyrittiin järkyttämään ranskalaisten toimesta kaikin mahdollisin tavoin.

Hermunen alitti aamun warm up-sessiossa lauantain parhaan kierrosaikansa, mutta avauserä ei tuonut siitä huolimatta vielä toivottua tulosta tullessaan. Hermunen ajoi viidenneksi 18,265 sekuntia lähimmän ja samalla ainoan uhkaajansa, kotiyleisönsä edessä voiton vieneen Thomas Cahreyren takana.

Tämä tiesi sitä, että Hermuselle riittää kauden viimeisestä erästä mestaruuden sinetiksi sijan 12 tuomat yhdeksän pistettä, vaikka ykkössija pedattaisiinkin toistamiseen Chareyrelle.

Hermunen piti päänsä kylmänä ajamalla kahdeksanneksi ja taatusti ansaitut mestaruusjuhat saivat käynnistyä riehakkaissa merkeissä.

Adrien Chareyre voitti toisen erän, jossa hänen veljensä Thomas sijoittui viidenneksi. Hermunen vei mestaruuden loppujen lopuksi 13 pisteen erolla T. Chareyreen.

”Planeetan nopein”

Viime kauden alkupuolella epäonnesta kärsinyt ja MM-hopealle päätynyt TM-kuljettaja Hermunen ei jättänyt tänä vuonna mitään sattuman varaan väkevässä revanssissaan.

Äärimmäisen kovan voitontahdon omaava Hermunen löi muille luun kurkkuun käytännössä jo alkukaudella vieden nimiinsä yhdeksän ensimmäisen erän kärkisijaa.

Neljässä viimeisessä GP:ssä paalupaikalle pauhannut Hermunen on ollut kiistatta kauden nopein kuljettaja. Sen tunnusti reilusti myös Chareyre piiloutumatta kesällä kärsimänsä lievän käsivamman taakse.

Hermusen kausi vuosimallia 2013 tapailee täydellisyyttä, sillä hän ajoi mestariksi myös Italian sarjassa uusien viime vuoden tittelinsä.

Hermuselta löytyy
MM-mitalien värisuora

Hermunen debytoi MM-sarjassa vuonna 2008 nousten seuraavan kauden yhteispisteissä jo neljänneksi. Ensimmäinen, eli pronssinen MM-mitali oli tosiasia vuonna 2010.

Hermunen saavutti MM-pronssin myös vuonna 2011, joskin se heltisi joukkuekisasta. Henkilökohtaisessa sarjassa hän oli silloin neljäs.

Tähän mennessä kenties suurimman yksittäisen ja samalla maailmanlaajuisen mediahuomion Hermunen keräsi osakseen viime vuoden joulukuussa Latinan radalla Italiassa supermotopyörillä ajetussa Marco Simoncellin muistokilpailussa.

Hermunen voitti sen parinaan italialainen MotoGP-luokan kuljettaja Andrea Dovizioso. Taakse suurella sydämellä ajetussa kisassa jäi silloin tukku legendaarisia kuljettajia Valentino Rossi mukaan luettuna.

Simoncellin nimeä kantava muisto- ja hyväntekeväisyyskilpailu ajetaan toistamiseen joulukuun vaihteessa, mutta Hermunen ottaa niihin aikoihin suunnan Monacoon ja moottoripyöräurheilun kauden 2013 kaikki maailmanmestarit saman katon alle juhlavasti kokoavaan FIM Gaalaan.

Hermunen saa suomalaiskuljettajista Monacoon rinnalleen maarataässän Joonas Kylmäkorven ja sivuvaunuvirtuoosi Pekka Päivärinnan. Kolmikon maailmanmestaruudet varmistuivat kahdeksan päivän sisään ja kuin kohtalon ivasta kaikki Ranskan maaperällä.

Salstolalle EM-pronssi

Suomalalaisilla oli Rivesaltesissa aihetta juhlaan myös S2-luokan EM-sarjassa, kun Sami Salstola nousi mitaleille.

TM:ää kuskaava Salstola saavutti EM-pronssin italialaisen Yamaha-kuljettajan Edgardo Borellan ja KTM:llä kilpailevan hollantilaisen Devon Vermeulenin takana.

Hondaa käskyttävä Asseri Kingelin sijoittui loppupisteissä neljänneksi siitäkin huolimatta, että hän joutui harmikseen keskeyttämään päätösosakilpailun molemmat erät.

Toni Klem täydensi KTM:n puikoissa suomalaismenestystä sijoittumalla pisteissä seitsemänneksi.

Klem viimeisteli Rivesaltesisssa eräsijoitukset 4 ja 6. Salstolan vastaavat olivat 5 ja 8.

Erävoittoihin ylsivät Vermeulen ja Borella.

Rivesaltes, Ranska.

Supermoton S1-luokan 7/7 MM-osakilpailu, erä 1:
1. Thomas Chareyre Ranska, TM 18.54,571
2. Adrien Chareyre Ranska, Aprilia + 1,991
3. Sylvain Bidart Ranska, Honda + 3,251
4. Ivan Lazzarini Italia, Honda + 3,496
5. Mauno Hermunen Suomi, TM + 18,265
6. Aurelien Grelier Ranska, Yamaha + 23,540

Erä 2:
1. A. Chareyre 18.37,261
2. Thierry van den Bosch Ranska, TM + 1,337
3. Bidart + 1,483
4. Lazzarini + 2,202
5. T. Chareyre + 13,130
6. Andrea Occhini Italia, Suzuki + 17,467
8. Hermunen + 25,824

GP:n pisteet:
1. A. Chareyre 47
2. T. Chareyre 41
3. Bidart 40
4. Lazzarini 36
5. Van den Bosch 31
6. Occhini 29
7. Grelier 29
8. Hermunen 29

MM-loppupisteet:
1. Hermunen 315
2. T. Chareyre 302
3. A. Chareyre 276
4. Lazzarini 242
5. Bidart 228
6. Occhini 173

Täydelliset tulokset:
http://www.youthstream.org/reslists.aspx?ct=4&c=10

Uusin numero