Hermusesta ensimmäinen suomalainen supermoton MM-osakilpailuvoittaja

Viime vuonna Hermunen otti yhden erävoiton moottoripyörien supermotojen MM-sarjassa, mutta nyt Bulgariassa vantaalainen nappasi ensimmäisenä suomalaisena koko MM-osakilpailun voiton. Hermunen ajoi kauden neljännen osakilpailun avauserässä kolmanneksi ja voitti kaksi seuraavaa erää.
– Kyllähän tämä maistuu aivan mahtavalle. Kausi on mennyt hyvin ja jokaisessa osakisassa olen noussut MM-pisteissä ylöspäin. Nyt tuli sitten vihdoin se erävoitto, kun edellinen irtosi noin puolitoista vuotta sitten. Tätä on odotettukin, Hermunen riemuitsi.
– Minulla oli ensimmäisessä erässä ongelmia takarenkaan pidon kanssa, joten en pystynyt taistelemaan voitosta. Kahdessa seuraavassa erässä pyöräni oli parempi, ajoin alut aivan täysillä, sain eroa muihin ja pystyin hallitsemaan eriä. Pystyin jopa löysäämään vauhtiani lopussa.
– En silti olisi uskonut, että voitto tulisi juuri täällä. Olin ensimmäistä kertaa täällä eikä kokonaan asvaltista tehty rata ole suosikkini. Onneksi täällä oli kuitenkin hyppyreitä, ja näköjään minulla on paras tekniikka niihin, onpa ne sitten tehty asvaltista tai perinteisesti hiekasta.
– Viimeinen MM-osakisa ajetaan kuukauden päästä Espanjassa, missä minulla on hyvät mahdollisuudet nousta MM-pronssille. Myös hopea tai kulta on mahdollista, mutta silloin kärkikaksikon pitää epäonnistua.
MM-sarjan kärjessä ovat tasapistein ranskalainen Thomas Chareyre sekä italialainen Davide Gozzini. Hermunen on MM-pisteissä neljäntenä.

S1-luokka, 4/5-osakilpailu, Pleven, Bulgaria, yhteistulos:
1. Hermunen, Mauno, FIN, 70
2. Chareyre, Thomas, FRA, 66
3. Gozzini, Davide, ITA, 61
4. Chareyre, Adrien, FRA, 55
5. van den Bosch, Thierry, FRA, 49

S1, MM-pistetilanne:
1. Chareyre, Thomas, FRA, 251
2. Gozzini, Davide, ITA, 251
3. van den Bosch, Thierry, FRA, 216
4. Hermunen, Mauno, FIN, 209
5. Lazzarini, Ivan, ITA, 184

Uusin numero