Hermusen tavoitteena maailmanmestaruus

Viime vuodet selkeänä maamme ykkösnimenä ajanut Hermunen tavoittelee tänä vuonna maailmanmestaruutta. Myös hänen työnantajansa, Husqvarnan tehdastiimi, luottaa vantaalaiseen, sillä hän on tiimin ainoa kuljettaja.

– Tunnen olevani loistavassa vireessä ja olemme saaneet pyöränkin erinomaiseksi. Tänä vuonna käyttämäni Husqvarna on täysin uusi pyörä ja oikeastaan vasta protyyppimalli. Siinä on uusi moottori sekä uusi runko, jota on lisäksi muokattu minulle sopivaksi. Kenelläkään muulla ei ole vastaavaa pyörää, Hermunen kuvailee.

– Olen tänä vuonna Husqvarnan tehdastiimin ainoa kuski. Muuten MM-sarjassa ajavat pitkälti samat kuskit kuin viime vuonna, ja samat jätkät ovat varmasti myös kärjessä.

– Olin ensimmäisellä MM-kaudellani loppupisteissä neljäs, viime vuonna olin toisella kaudellani kolmas, joten eiköhän tässä nyt sitten pitäisi olla hopealla tai maailmanmestari. Voittamaan ainakin lähden, ei touhussa olisi muuten järkeä.

MM-sarjassa ajetaan tänä vuonna kuusi osakilpailua, joissa kaikissa kolme MM-pisteitä tuottavaa kilpaerää. Hallitseva maailmanmestari on ranskalainen Thomas Chareyre. MM-hopeaa puolustaa italialainen Davide Gozzini ja MM-pronssia siis Hermunen, joka voitti viime vuonna viidestä osakilpailusta kaksi viimeistä.

Supermotojen MM-kalenteri 2011:
2.-3.4.2011, Italia, Busca
28.-29.5.2011, Bulgaria, Pleven
2.-3.7.2011, Andorra, Andorra
27.-28.8.2011 Italia, Triscina
24.-25.9.2011, Portugali, Portimao
22.-23.10.2011, Ranska, Cahors

Uusin numero