Hermusen kova kilpakumppani löi hanskat naulaan

Viime vuonna maailmanmestaruuden voittanut ja päättyneellä kaudella hopeaa kuitannut Hermunen on arvostellut kovinkin sanankääntein MM-sarjan nykymeininkiä.

Useampikin tiimi – kuten Hermusta ajattava SHR – ja kuljettaja kyseenalaistivat viime kauden jälkeen jatkonsa sarjassa, jota on luonnehdittu linjattomaksi muun muassa taloudellisten edellytysten vuoksi.

Lisäksi on ollut pikemminkin sääntö kuin poikkeus, että kilpailukalanteri on kokenut koko ajan muutoksia varsin lyhyelläkin varoitusajalla.

Urallaan neljä maailmanmestaruutta saavuttanut ja viime kaudet Aprilian tehdastiimissä kilpaillut Adrien Chareyre, 28, on vetänyt omat johtopäätöksenä ja päättänyt keskittyä siviilitöihin.

Kokonaan ei mies supermotoa silti jätä, sillä hänet tullaan näkemään jatkossakin radalla, joskin satunnaisesti ja tästä eteenpäin enää vain harrastusmielessä.

Ranskan mestaruuden voittanut Adrien Chareyre sijoittui tämän kauden MM-sarjassa neljänneksi mestariksi palanneen veljensä Thomasin, Hermusen ja italialaisen Ivan Lazzarinin jälkeen.

Supermoton MM- ja EM-sarjojen kauden 2015 kalenteriin on merkitty alustavasti kahdeksan osakilpailua. Startti tapahtuu 29. maaliskuuta Espanjan Jerezissä, jonka kansainvälinen moottoriliitto FIM on nimennyt ensi vuoden osalta koko maailman kattavasti moottoripyöräurheilun pääkaupungiksi.

Jerez isännöi ensi vuonna perinteisen MotoGP:n ja supermoton lisäksi Superbiken, enduron ja trialin MM-osakilpailuja.

Uusin numero