Hermuselle Bulgarian passi ja Suomen moottoriliiton myöntämä starttilupa MM-joukkuekisaan

– Saimme tänään vahvistuksen Bulgarian lajiliitolta ja edelleen myös Suomen suurlähetystöltä siitä, että Hermusella on Bulgarian passi. Hermusen kaikki paperit ovat nyt kunnossa, vahvistaa Suomen moottoriliiton toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist.

– Hermunen kilpailee Suomen liiton lisenssillä, joten hän tarvitsi tässä tapauksessa SML:n starttiluvan ajaakseen joukkuekilpailussa. Starttilupa on nyt myönnetty, jatkaa Ljungqvist.

Hermunen kilpailee Bulgarian maajoukkueessa rinnallaan Alexander Gerogiev ja Angel Karanyotov. Suomen maajoukkueen Plevenissä muodostavat Asseri Kingelin, Toni Klem ja EM-pronssia tällä kaudella saavuttanut Sami Salstola.

Hermunen kilpaili Suomen maajoukkueessa viimeksi vuonna 2011. Suomi saavutti silloin MM-pronssin.

– Ammattiurheilija tekee omat ratkaisunsa, emmekä me halua olla siinä poikkiteloin. Kun paperit ovat kunnossa, niin mitään estettä starttiluvalle ei ole, alleviivaa Ljungqvist.

Hermunen: ”Sain
passin keskiviikkona”

Hermunen on ollut Bulgariassa tiistaista lähtien. Sofiasta on siirrytty nyt kisapaikalle Pleveniin, joka on Hermuselle varsin tuttu estradi.

– Sain tuon Bulgarian passin keskiviikkona. Ei minulla ole ollut missään vaiheessa epäilystäkään siitä, etteikö kaikki olisi tältäkin osin kunnossa joukkuekilpailua varten. Joku muu sitä saattoi epäillä, mutta olen koko ajan tiennyt, että asiat ovat hoidossa, kertoo Hermunen.

Hermunen tavoittelee tuplaa, eli uransa ensimmäisen henkilökohtaisen mestaruuden jatkoksi myös joukkuetitteliä.

– Ajamme mestaruudesta, jos kukaan ei töpeksi. Saa nyt nähdä miten menee. Toivottavasti menee hyvin, huikkaa Hermunen tuttuun tyyliinsä.

 

Uusin numero