Hermusella hurja tahti MM-sarjassa

TM:llä tykittävä Hermunen käynnisti kauden kahdella erävoitolla Italian Capuassa. Sama tahti jatkui saapasmaassa ja vuorostaan Vairanossa, jossa kilpailtiin Euroopan GP:n merkeissä.

Lauantaina sateen vuoksi umpisurkeassa kelissä ajetussa aika-ajossa toiseksi sijoittunut Hermunen ei ollut enää yllätettävissä sunnuntain kisaerissä.

Viime vuonna MM-hopeaa huuhtoneella Hermusella on nyt koossa täydet 100 pistettä. Hallitseva mestari, TM:n ranskalaiskuljettaja Thomas Chareyre on sysätty haastajan rooliin. Hän on sarjassa toisena 12 pistettä Hermusen takana.

– Ajattelin viime vuonna liikaa mestaruutta. Tänä vuonna menen kisan kerrallaan ja haluan saavuttaa mahdollsimman pisteitä. Jos en pysty voittamaan, niin sitten tyydyn toiseen sijaan. Johdan nyt sarjaa 12 pisteellä, mutta se ei ole vielä paljon, Hermunen muistuttaa.

Hermunen ja paalupaikkamies Chareyre olivat Vairanon ensimmäisessä erässä täysin omaa luokkaansa. Chareyre jäi voittajasta 0,778 sekuntia, mutta kolmanneksi nopein kuski tulikin sitten jo yli 16 sekunnin päässä. Sen sijan nappasi nimiinsä Chareyren veljeksistä Adrien, joka kilpailee Aprilialla.

Toinen erä ei tuonut muutosta tahtiin, päinvastoin.

Hermunen tervehti ruutulippua 3,978 sekuntia ennen T. Chareyrea. Kärkitrio noudatti samaa kaavaa, kun A. Chareyre oli kolmas 17,703 sekuntia voittajasta.

Kingelin tuplasti kolmas

Suomalaiset olivat Vairanossa näkyvästi esillä myös S2-luokan EM-starteissa.

Hondaa käskevä Asseri Kingelin ajoi ensimmäisessä erässä kolmanneksi, Sami Salstola TM:llä neljänneksi ja Toni Klem KTM:llä kuudenneksi.

Jälkimmäisessä erässä Kingelin oli jälleen kolmas, Salstola viides ja Klem kuudes.

Vairanossa voiton ja toisen sijan saavuttanut hollantilainen KTM-kuljettaja Devon Vermeulen johtaa sarjaa pistein 94. Kingelin on neljäntenä 71:llä, Salstola viidentenä 69:llä ja Klem seitsemäntenä 60 pisteellä.

Kausi jatkuu 23. kesäkuuta Tshekin Sosnovassa.

Välittömästi Tshekin jälkeen vuoroaan odottaa maantieteellisesti suomalaisten kotikilpailuksi luonnehdittava Viron Kuressaari. Supermoton MM-sarja tekee uuden aluevaltauksen Saarenmaalla 29.-30. kesäkuuta.