Hermunen voitti ja keskeytti Belgiassa

Moottoripyörien supermotojen S1-luokan MM-sarjassa toisena oleva Mauno Hermunen osallistui viikonloppuna kansainväliseen Superbiker-kutsukilpailuun Belgiassa. Mettetissa jo 23:nnen kerran järjestetty kilpailu kerää vuosittain niin supermotojen kuin muidenkin moottoripyörälajien entiset ja nykyiset huiput kamppailemaan superbiker-tittelistä.

Vuosi sitten Hermunen sijoittui toiseksi, ja tällä kertaa hänen selkeä tavoitteensa oli voitto. Hermunen voittikin finaalia edeltäneen supermotojen kahden erän kokonaiskilpailun, mutta päivän huipennuksessa vantaalaisen kilpailu jäi valitettavasti kesken kaatumisten takia.

– Kaaduin heti finaalin ensimmäisessä mutkassa, kun takarengas lähti alta. Mettetissa ajetaan katuradalla ja luulen, että rengas lähti alta tiemaalauksen takia. Maalaus oli märkä ja liukas, koska kisapäivänä satoi vähän väliä vettä. Lähdin vielä ajamaan muiden perään, mutta kaaduin pian uudestaan ja näin paremmaksi keskeyttää, Hermunen kuvaili.

– Totta kai harmittaa, kun finaali jäi kesken. Johdin kisaa ensimmäisen kaatumiseni hetkellä ja vauhtini oli koko viikonlopun ajan sen verran kovaa, että uskon, että olisin voittanut myös finaalin. Olinhan jo voittanut supermotojen kokonaiskisan. Toisaalta ei tämä yksittäinen kisa nyt niin älyttömästi harmita. Parempi se on kaatua täällä kuin MM-osakilpailussa. Mettetissa ajetaan kuitenkin taas ensi vuonna.

Mettetin finaalin voitti MM-pisteissä Hermusen takana kolmantena oleva italialainen Ivan Lazzarini. Toiseksi ajoi Belgian Gerald Delepine ennen motocrossissa aikanaan maailmanmestaruuttakin juhlinutta Italian Andrea Bartolinia. Ranskalainen motocrossin kaksinkertainen maailmanmestari Mickael Pichon sekä paras amerikkalainen Mark Burkhart miehittivät kaksi seuraavaa paikkaa.

Hermusen kilpailukausi jatkuu ensi viikonloppuna Kreikassa, missä ajetaan MM-kauden kolmanneksi viimeinen osakilpailu.

Moottoripyöräily: Supermoto, kansainvälinen kutsukilpailu, Mettet, Belgia, su 11.10.2009.

Tulokset:

Supermoto, 1. erä:
1. CHAREYRE ADRIEN, 11:55.965
2. HERMUNEN MAUNO, +0.498
3. GOZZINI DAVIDE, +0.924
4. LAZZARINI IVAN, +3.266
5. BIDART SYLVAIN, +12.080

Supermoto, 2. erä:
1. HERMUNEN, 10:30.986
2. GOZZINI, +2.479
3. BIDART, +3.820
4. CHAREYRE, +4.400
5. LAZZARINI, +5.117

Superbiker (Supermoto + starbikers):
1. LAZZARINI, 13:14.300
2. DELEPINE GERALD, +4.082
3. BARTOLINI ANDREA, +5.627
4. PICHON MICKAEL, +6.266
5. BURKHART MARK, +11.786
Keskeytys. HERMUNEN

Uusin numero